В Броварах активісти намагалися повісити опудало сумнозвісної судді. Знов бійка і брутальні затримання

Сьогодні, 4 вересня, під Броварським міськрайонним судом Комітетом визволення політв’язнів та іншими патріотами було проведено акцію на честь річниці відомого вчинку Віталія Запорожця.

Про це повідомляє інформаціне агентство “Поряд з вами”.

Як повідомили активісти КВП, вони  встановили перед судом шибеницю, щоб  повісити на ній опудало продажної судді. Але як тільки опудало піднесли до зашморгу, в акцію втрутилась міліція. Вони почали хапати активістів, але громада, включно з жінками усіх вікових категорій, стали їх боронити.

Серед міліціонерів було кілька в цивільному, вони били і штовхали жінок і журналістів.

Фінальна частина сутички відбулася на ринку, що знаходиться навпроти суду. Продавчині – представниці народу, які взагалі не знали, кого в’яжуть і за що, кричали на адресу міліції усе, на що вони заслуговують (“Продажні вбивці!” – це було найм’якіше), і лізли відбивати людей.

Врешті-решт менти викликали “Беркут”. Один з міліціянтів в цивільному, показував, кого брати: “Цей брав участь в акції, і оцей”.

Загалом затримано не менше 5 осіб, серед них Кость Зацарний з ОУН, Руслан Чех і пані Валентина Кательницька, яка особливо затято боронила затримуваних.

ІА “Поряд з вами”

http://www.poryad.com/?p=18121

Über Nataliya Zubar 2352 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair