Хроніки української 17-21.10: якщо я маю біцепси душі – то в результаті сутичок із вами!

Після  успішної та надихаючої  поїздки в Цюрупинськ  “Громадська студія” планує все активніше подорожувати, запалювати нові міста та містечка прагенням вчити, поширювати і плекати рідну мову.
Тож, початок тижня наша Валентина зустріла на Сході – у Сєвєродонецьку та Луганську. Де, як виявилося, люди пречудово розмовляють українською, люблять співати пісні і знають багато віршів.

Всі фото з поїздки

А ще з Сєвєродонецьку Валентина привезла повчальну історію:

Є справжня Українка Галина Тесленко, яка проживає в Сєвєродонецьку і саме там викликала міліцію біля намету партії “Русский блок” через те, що в їх буклетах написано “основное задание : противодействие украинским националистам” (цитата з пам’яті). Галя не забула в міліції витребувати талон про прийняття від неї заяви (гарантія того, що будуть розбиратися з цією справою). А розбиратися є з чим та матеріали відправляти в СБУ та раду нацбезпеки, бо навіть не уявляю собі, щоб це в Росії до Думи балотувався “Український блок” основним завданням якого було би ” Боротьба з російськими націоналістами”. Значить, Путін, коли представляв Медвєдєва, то сказав, що Медвєдєв кращий націоналіст ніж він сам і всі аплодували, то російський націоналізм круто, а в Україні що не потрібні свої патріоти-націоналісти, які люблять свою мову, свою землю, своїх українських співвітчизників, свою Україну ?!

А ми напередодні дали слабину –  намет бачили, агіткою обурювалися, а от написати заяву у правоохоронні органи чомусь не подумали.… Наступного разу маємо обов’язково використати досвід Галини. До того ж Галина не сама – від тієї політичної агітації люди б’ють на сполох по всій країні.

Втім, рідний Херсон чекав на мандрівницю гарною погодою та приємними зустрічами біля намету.

Роздача призів почалася із байки Павла Глазового “Пилип у Римі” у виконанні літературознавця Петра Параскевича:

І далі вміст призової скриньки вправно змінював своїх власників:

Катя підійшла до нас розпитати про акцію. А після того, як закінчила свою роботу, вирішила й приз отримати.
І знаєте – щось в нашому житті справді не так, якщо дівчина, яка так з душею вміє співати, заробляє роздачею рекламних флаєрів. Хіба лише Катя у такий спосіб собі на навчання збирає – тоді все гаразд.
Катя стала першою з учасниць акції, яка задружилася з нами на фейсбуці, отримала кілька фото у свій альбом і зможе опертивно переглядати новини.

Не менш відома в Херсоні за Петра Параскевича голова спілки журналістів Любов Лагутенко теж вперше завітала до нашого намету. І теж не відмовилася просто посеред центральної площі заспівати:

Приходьте й ви! Не чекайте поки також станете відомими. Можливо, слава наздожене вас саме після запису у Громадській студії?
А якщо ви вже достатньо відома у місті людина – також обов’язково приходьте. Саме ваш авторитет може відіграти суттєву роль у нашій спільній справі.

=====

Усі репортажі з акції.

Фото: Олександра Базилева, Валентини Крицак, Вікторії Візниці, Тетяни Дискаленко, Оксани Дякової та Людмили Ямщикової

(за цими посиланнями фото набагато більше, ніж потрапляє у публікації)

Відео: Олександра Базилева, Валентини Крицак, Тетяни Дискаленко та Людмили Ямщикової

Виступи дітей за весь час акції на підтримку української мови:

Виступи дорослих за весь час акції на підтримку української мови:

Обидві підбірки оновлюються та доповнюються.

Сторінка акції у Фейсбуці: Громадська акція на підтримку української мови

Über Людмила Ямщикова 733 Artikel
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.

2 Kommentare

    • тролі бризкають слиною – значить, правильну справу робимо! ;)

Kommentare sind deaktiviert.