На виборчих округах Києва виявили вже підписані підсумкові протоколи

У Дарницькому та Солом’янському виборчих округах Києва виявлено вже підписані членами дільничних виборчих комісій протоколи голосування.

На ділянці N800153 у 212-му Дарницькому окрузі Києва підписано 80 примірників протоколів про підсумки голосування. На ділянці N800855 у 222-му Солом’янському окрузі виявлено вісім підписаних протоколів, повідомляє прес-служба київського виборчого штабу ВО “Батьківщина”.

Як повідомляється, члени ДВК в Дарницькому окрузі відмовилися знищувати вже підписані протоколи. Щодо їхніх дій складено протокол про адміністративне порушення. На ділянку, для з’ясування обставин зберігання незаконної документації, викликали правоохоронні органи.

У Голосіївському 211-му виборчому окрузі, за словами представників “Батьківщини”, членам комісії і спостерігачам від опозиції надходять погрози від представників провладної більшості в ДВК не віддавати копії протоколів з мокрими печатками після підрахунку голосів. За інформацією Голосіївського районного штабу опозиції, голови деяких дільничних комісій застерігають, що кількість протоколів незначна і на всіх не вистачить.

Нагадаємо, протоколи про підсумки голосування з мокрими печатками у трьох примірниках повинні бути видані представникам усіх політичних сил і кандидатам-мажоритарникам, які беруть участь у виборах.

Gazeta.ua