«НС»: Права людини не діють у країні політичного беспрєдєлу!

Сьогодні, 10 грудня, Україна відзначає Міжнародний день прав людини. Відзначає, як і решту календарних дат, лише на папері.

Вітаючи українців із цим днем, партія «Народна самооборона» вчергове застерігає українське суспільство – поки при владі залишатиметься Партія регіонів на чолі з її політичним лідером Януковичем, порушенню прав людини та політичним репресіям – бути.

Про це свідчать беззаперечні факти.

Чергове виділення Кабінетом міністрів України в бюджеті 2012 року 7 млн. гривень на виплату грошових компенсацій за результатами програшу держави України своїм громадянам у Європейському суді з прав людини.

Керівник провладної партії, а за сумісництвом в.о. прем’єра М.Азаров, говорить про новий бюджет країни на 2013 рік як «бюджет сім’ї», у якому помітно збільшене фінансування силових структур та юстиції (Генпрокуратура – на 29%, СБУ – на 24,6%, Міністерство юстиції – на 12,8%, МВС – 6%).

З вищевикладеного напрошується висновок, що з 2013 року створюється поліцейська держава, в якій головний ворог знаходиться всередині країни, і це – український народ.

Викликає тривогу повідомлення «Української правди», що Партією регіонів розроблено сценарій послаблення опозиційних фракцій за рахунок перерозподілу сфер відання комітетів, вивівши з-під опозиції важливі функції. Комітет з питань правосуддя, який очолюватиме вчергове регіонал Ківалов, планують нагородити функціями «парламентського контролю за виконанням рішень Європейського суду з прав людини». «Тоді як ця сфера мала би належати до відання комітету з питань прав людини, який тепер відійде опозиції. Враховуючи, що саме Євросуд готується винести остаточні рішення щодо Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, Партія регіонів вже зараз готує собі оборонний плацдарм», – наголошується у повідомленні «УП».

Не залишимо поза увагою і заяву прес-служби ПР, яка цитує народного депутата В.Колесніченка щодо його бачення ситуації з  ув’язненими політиками Луценком і Тимошенко. Зі слів Колесніченка, справи опозиціонерів – «це політика і не більше».

Ми вдячні прес-службі ПР за те, що вона надає беззаперечні докази політичних репресій через коментарі партійних членів. Такі повідомлення будуть використані нами як доказ у Європейському суді з прав людини.

Нагадаємо також, що на сьогоднішній день Україною вже програно близько 900 справ у Європейському суді. Янукович свого часу пояснив таку кількість справ дією старого КПК. Проте вже три тижні Україна живе із новою редакцією Кримінально-процесуального кодексу, а Президентом досі не оголошена амністія тисяч невинно арештованих та засуджених громадян.

Влада зобов’язана вжити негайних заходів щодо відповідальності посадових осіб – слідчих, прокурорів, суддів, – причетних до порушення прав тих 900 людей, у тому числі Луценка і Тимошенко, як це визнав Європейський суд.

Янукович і його оточення увійдуть в історію як влада, яка не лише покриває злочинців, але й стимулює порушення прав людини в Україні.

Ми закликаємо українське суспільство замислитись над власною долею у країні політичного беспрєдєлу, де права людини відкидаються владою, де накидають кайдани не лише на Тимошенко і Луценка, а й на всю країну.

***

Пригадайте слова відомого німецького борця з нацизмом Мартіна Німьоллера:

«У Німеччині вони спочатку прийшли за комуністами, але я не сказав нічого, тому що не був комуністом. Потім вони прийшли за євреями, але я промовчав, тому що не був євреєм… Потім вони прийшли за членами профспілки, але я не був членом профспілки і не сказав нічого. Потім прийшли за католиками, але я, будучи протестантом, не сказав нічого. А коли вони прийшли за мною — за мене вже не було кому заступитися».