Член медіа-профспілки перемогла в суді Южноукраїнську міськраду

22 січня 2013 року. Член Незалежної медіа-профспілки журналістка Тетяна Локацька  виграла черговий судовий процес  у Южноукраїнської міської Ради. Миколаївський обласний апеляційний суд не задовольнив  апеляцію від міськради  на рішення Вознесенського міського суду на користь колишнього головного редактора комунальної южноукраїнської газети «Контакт».

 

«Районний суд прийшов до правильного висновку, що формулювання причини звільнення позивача роботодавцем не відповідає діючому законодавству, – сказано в рішенні апеляційного суду. Роботодавець зобов’язаний змінити формулювання в трудовій книжці Тетяни Локацької.

 

Крім того, суд скасував рішення Южноукраїнської міськради про догану Локацькій.

 

Нагадаємо, що депутатська більшість Южноукраїнської міської ради в червні минулого року  більшістю голосів звільнила  посади головного редактора комунальної газети «Контакт» Тетяну Локацьку за систематичне невиконання службових обов’язків. Сама журналістка вважає таке рішення політично вмотивованим. Вона оскаржила його  у Вознесенському міському суді і здобула перемогу.

 

Журналістку консультував юрист НМПУ Олександр Тарасов.

 

«Випадки незаконного звільнення або інших  порушень трудових справ журналістів останнім часом почастішали, – заявляє голова НМПУ Юрій Луканов, – Вони трапляються у Києві, а особливо часто у регіонах. Регіональні  журналісти можуть розраховувати на підтримку медіа-профспілки. Ми зараз докладаємо особливих зусиль, щоб в областях відновилося функціонування регіональних відділень. Думаю, що це остудить багато гарячих голів». 

Прес-служба Медіа-профспілки
profpres@ukr.net
http://www.nmpu.org.ua
38-050-310-44-41
Über Nataliya Zubar 2354 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair