Перший робітничий страйк у Броварах!

http://www.youtube.com/watch?v=OCHclmaO-KI

28 грудня почали страйк робітники заводу «Пластмас» в місті Бровари. Близько сотні робітників відмовились стати до роботи. Вони закликають правління підписати колективний договір, а також припинити порушення прав робітників. На підприємстві постійна понаднормова робота в нічні зміни, затримки зарплат, відсутні доплати за шкідливі умови праці.

Представник страйкому Микола працює оператором верстату з вироблення пластмасових виробів. Він член ВО “Свобода”. На нього ліг найбільший тягар погроз з боку адміністрації. Микола відзначає, що наміри щодо страйку в трудовому колективі зріли давно через численні порушення прав. Кінцем очікувань став приклад шахтарів Свердловска, які захопили кабінет адміністрації задля виконання своїх законних вимог. Після цього броварчани перейшли до рішучих дій.

Директор фірми погрожував викликати на страйкарів “Беркут”. Однак в 9-й ранку на підтримку страйкарів прибули активісти та журналісти. Їх запросили страйкарі. Депутат броварської міської ради від ВО “Свобода” Петро Кузик погрозив директору винести розгляд даного питання на сесію міської ради. Активіст Ѓвген Карась, неоднократний учасник робітничих страйків, провів для однієї зі змін страйкуючих робітників додаткові роз’яснення їхніх прав.

З огляну на рішучість протестуючих директор разом сів за стіл переговорів. Домовлено було про утворення робочої групи з приводу вирішення даного трудового конфлікту на підприємстві.

Однак станом на дев’яту вечора конфлікт на підприємстві не знайшов вирішення. Юристи компанії почали погрожувати кримінальним переслідуванням робітників. В таких умовах колектив продовжує страйкувати на території підприємства.

На п’ятницю робітники за підтримки націоналістів пікетуватимуть Броварську міську раду.

Ѓвген Карась – 066-048-66-03

Über Nataliya Zubar 2351 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair