“Ви тут ніхто”

Струсом мозку, переломом ребра, забоєм грудної клітини, синцями та гематомами закінчилося намагання мешканців донецького гуртожитку визначити офіційне місце для куріння.

Олександр Муляр уже тиждень в лікарні. Він твердить – його побили троє дільничних міліціонерів, розповідає Оксана Ткачова, «ФАКТИ», ICTV.

Після прийняття нового закону про куріння люди зібралися в коридорі, аби написати заяву комунальникам, щоб ті виділили офіційне приміщення для куріння. Аж раптом прийшло троє дільничних міліціонерів. Олександр Муляр запевняє – він лише сказав їм, що штрафувати людей за куріння, якщо їм не виділено спеціального місця, незаконно. Люди в формі почали його жорстоко бити.

«Били, дружину почали об стіни тягати, схопили дитину, кинули об стінку. Зараз дитина заїкається. Привезли у райвідділ. По дорозі били в машині. Вивели у двір, змусили там стояти в одних шортах і футболці на снігу», – розповідає постраждалий Олександр Муляр.

Крім численних забоїв, у чоловіка були обморожені пальці ніг – бо його вивели на мороз босим. Дати чоловікові одяг міліціонери не дозволили.

Дружина побитого каже з плачем: міліціонери жорстоко відіпхнули 7-річну Віолу, яка вибігла з квартири рятувати батька. Дитина вдарилася об стінку. Тепер вона заїкається.

У міліції дії своїх колег не коментують. Кажуть – неетично.

А в Прокуратурі, де проводять досудове розслідування, події того дня дільничні інспектори пояснюють із точністю до навпаки. Їх викликали на конфлікт, а постраждалий сам кидався на людей у погонах.

Сусіди переконують – інспекторів ніхто й пальцем не зачепив. Олександр ні з ким не конфліктував, а міліціонери поводилися жорстоко.

«Вони сказали: «Ви тут – ніхто»», – розповідає сусід-свідок Геннадій Нестеренко.

За заявами обох сторін порушено кримінальні справи. Хто тут правий, прокуратура має з’ясувати за два місяці.

 

Експрес онлайн