Левко Лук’яненко – перший лектор Вільного університету

a6d06ce3a86b3fe2b503bf713c9e35514373d39cПро початок роботи Вільного університету оголосили організатори Мегамаршу у вишиванках, які переконані, що він стане осередком розвитку небайдужої молоді України.

«В той час як традиційна університетська освіта перестає бути привабливою для студентів, коли її система передбачає заробляння балів, а не знань та практичних навичок, Вільний університет, – стверджують ініціатори проекту, – пропонує розвиток для Вас, Ваших ідей та можливостей».

Для студентів цього «закладу» відомі громадські діячі, письменники, журналісти, науковці, політики перестають бути недосяжними. З ними можна буде безпосередньо спілкуватися, ставити питання, більше того – сперечатися.

Перша лекція Вільного університету відбудеться вже 4 квітня у приміщенні видавництва «Смолоскип» (3 поверх) за адресою м. Київ, вул. Межигірська, 21. Її читатиме знакова для незалежної України особистість – Левко Лук’яненко – український політик, громадський діяч, письменник і просто борець за нашу державу. Детальніше про зустріч в офіційні групі Вільного університету http://vk.com/vilnyiyuniver.

Варто зазначити, що Мегамарш не новатор у цьому напрямку: багато європейських та українських міст розпочали рух за якісну освіту поза стінами традиційних вишів. Студентом тут може бути кожен: старий, малий, юрист, художник, музикант чи навіть домогосподарка. Тут не виставляють оцінки, не ділять осіб на відмінників та двієчників, тут надають можливості для розвитку.

Нагадаємо, що Мегамарш у вишиванках http://vk.com/megamarsh розпочав свою діяльність восени 2008 року. Основне завдання організації – проведення ходи в національному одязі, які відбуваються двічі на рік у місті Києві. Поступово до столиці приєднуються інші міста, зокрема минулого року захід пройшов в Одесі. Черговий марш відбудеться 25 травня в День Києва.

Тема лекції: Як боротись аби перемогти?