Харківський Худпром потребує вашої допомоги – поставте електронний підпис під петицією

Харківський Худпром потребує вашої допомоги – поставте електронний підпис під петицією на захист вишу від злиття з академією міського господарства!

http://www.sborgolosov.ru/voiteview.php?voite=777

ПІДПИШІТЬСЯ. ЦЕ ВСЬОГО ОДНА ХВИЛИНА ВАШОГО ЧАСУ!

Нагадаємо, що за інформацією, що надійшла до керівництва, викладацького складу і студентів ВИШу, Харківську академію дизайну та мистецтв планується об’єднати з Харківською академією міського господарства, навчальним закладом, що навіть не має відповідних факультетів та напрямків для підготовки спеціалістів, таким чином знищивши ВИШ з майже столітньою історією та однією з найкращих шкіл дизайну та підготовки мистецьких кадрів в Україні.

Студенти, адміністрація та викладацький склад Худпрому обурені спробою об’єднання навчальних закладів та наголошують на можливості акцій протесту та навіть появи “барикад” на вулицях міста, в разі необхідності цього для збереження самостійності ВИШу. На загальному зборі трудового колективу Академії 19 квітня 2013 року було ухвалене рішення неприпустимості об’єднання академії з будь-яким ВИШем та направити відповідні звернення до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Кабінету Міністрів України, Національної Академії Мистецтв України, Національної спілки художників України, Національної спілки архітекторів України, Спілки дизайнерів України з метою підтримки Харківської державної академії дизайну і мистецтв та недозволу об’єднання такого провідного мистецького вищого навчального закладу.

В підтримку захисту ВИШу від об’єднання з академією міського господарства розпочато збір підписів та інформаційна кампанія студентів та небайдужих. Додатково повідомимо, що 25.04 в приміщенні Худпрому відбудеться зустріч із ректором Академії міського господарства, Володимиром Бабаєвим, у якій запрошуються взяти участь та висловити свою точку зору усі бажаючі зберегти Академію дизайну та мистецтв.

Нагадаємо також, що в 2004-му році у Сумах та в 2013 році у Львові вже були спроби об’єднати декілька ВИШів в один, що призвели до масових протестів трудових колективів, адміністрації, студенства та громадських активістів. Всі згадані акції призвели до скасування рішень про об’єднання ВИШів.

Будь-ласка поширте інформацію про петицію серед небайдужих. Збережіть український ВИШ з столітньою історією!

додатки: роботи студентів ВИШу
Вика Гизатуллина
Егор Довгопол
Соколенко
Ілля Павлов

image

Соколенко

Егор Довгопол_2

Егор Довгопол_1

автор -Вика Гизатуллина

автор - Вика Гизатуллина

_2

Über Nataliya Zubar 2351 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair