На ТВі створено осередок НМПУ. Він висунув вимоги до керівництва каналу

25 квітня 2013 року. Вчора на телеканалі ТВі створено осередок Незалежної медіа-профспілки України. До медіа-профспілки вступили 43 особи. Головою обрано Мустафу Наєма.

Первинна профспілкова організація, яка підтримує страйк на каналі, висунула наступні вимоги

1. Розірвати трудовий договір з керівником ТОВ Телерадіокомпанія “Телерадіосвіт” Артемом Шевченком та керівником ТОВ “Інтерпрофіт” Олегом Радченком, які допустили порушення законодавства про працю та порушення професійних прав журналістів, а саме: перешкоджання журналістам виконувати свої професійні обов’язки, шляхом скасування виходу в ефір 23 квітня 2013 року; вимогами непоширення інформації, замовчування суспільно необхідної інформації про події на каналі, накладення заборони на висвітлення окремих тем, показ окремих осіб або поширення інформації про них; перешкоджанням гостям, запрошеним журналістам на програми увійти для участі в програмах; грубе порушення трудового законодавства щодо Н.Катеринчук; не мотивованого припинення виходу програми “Проти ночі з Павлом Шереметом”.

2. Призначити в.о. керівників ТОВ Телерадіокомпанія “Телерадіосвіт” та ТОВ “Інтерпрофіт”, до вирішення спору між засновниками та інвесторами каналу судовими інстанціями, лише за погодженням з первинною профспілковою організацією професійною спілкою “Журналістів телеканалу ТВі”.

3. Оприлюднити прозору структуру власності юридичних осіб, які є власниками каналу ТВі та оголосити з документальним підтвердженням кінцевого бенефіціара.

4. Оголосити склад та терміново провести збори редакційної ради каналу, збільшити повноваження редакційної ради щодо формування редакційної політики та вирішення внутрішньо редакційних спорів.

5. Не змінювати сітку мовлення каналу та не втручатися у професійну діяльність журналістів, забезпечивши вихід в ефір усіх програм станом на 22 квітня 2013 року

6. Не проводити за ініціативою власника звільнень журналістів та технічних працівників, які були задіяні у виробництві програм на каналі станом на 22 квітня 2013 року, не розривати чинні угоди і договори з виробниками контенту каналу ТВі, які діяли станом на 22 квітня 2013 року.

7. Не застосовувати санкцій до учасників страйку ані у вигляді припинення трудових договорів, ані у вигляді припинення договірних відносин.

Голова Незалежної медіа профспілки України привітав створення нового потужного осередку. „Колеги з ТВі, ви вступили не до Луканова, а до профспілки, – написав він у своєму блозі, – Луканов рано чи пізно відійде від справ, а організація залишиться. Принаймні має залишитися, бо в ній існує гостра потреба. А її існування залежить уже і від вас. Якщо ви на на даному етапі повирішуєте свої проблеми і скажете: мені профспілка більше не потрібна, то ви наступите на ті самі граблі, на які наступили чимало шанованих колег.

Прес-служба Медіа-профспілки
profpres@ukr.net
http://www.nmpu.org.ua
38-050-310-44-41

Über Nataliya Zubar 2351 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair