Понад 50% переплачують школи та лікарні Харківщини за вугілля

Експертами Бюро Аналізу Політики з Харківської ініціативної групи «Досить красти!» було проведено аналіз тендерних закупівель вугілля. Об’єктами досліджень стали  відділи освіти Купянської, Барвінківської райдержадміністрацій та Обласний туберкульозний санаторій «Володимирівський».

Згідно матеріалів, отриманих за результатами звернень депутата Харківської обласної ради Івана Варченка, було з’ясовано, що переплати за 1 тону вугілля становили від 6,5% аж до 54% порівняно з  ринковою ціною на день визначення результатів торгів! Чиновники відділів освіти та закладу охорони здоров’я переплатили за 1 тону вугілля марок ДГР 47,1 грн., АМ 536 грн., АС 450 грн., Г 312 грн., ДГОМ 817,1 грн., Г 397,1 грн. Таким чином, загальна сума втрат у липні-серпні 2012 р. Куп’янського, Барвінківського, Краснокутського районних та Харківського обласного бюджетів становить 492 817,3 грн., що складає 33,9% від загальної суми закупівлі! 

Саме така сума була розтягнута з бюджетів до приватних кишень лише з трьох установ Харківської області. На переконання Івана Варченка, за лицемірними заявами влади про стурбованість долею вчителів та лікарів, приховується масове розкрадання національного бюджету.

За виявленими фактами спрямовано депутатські звернення до правоохоронних органів.

 

Прес-служба депутата Харківської обласної ради Івана Варченко

Über Nataliya Zubar 2354 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair