У Грузії затримали активістів за лайку на адресу Путіна

Співробітники патрульної поліції Грузії затримали двох активістів молодіжного руху “Вільна зона”. Інцидент стався сьогодні біля будівлі Палацу профспілок у Тбілісі, коли там проходив з’їзд соціал-демократів, в якому брав участь прем’єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі.

Затримано Парнаваза Чкадуа і Давида Гогохія. Активісти протестували проти затримання Мерабішвілі і окупаційної політики Росії. Молоді люди були затримані після того, як обматюкали президента РФ Володимира Путіна. У поширених відеоматеріалах видно, що поліцейський довго доводив активісту, що мат є порушенням закону, повідомляє “Грузія-Online”.

“Сьогодні вперше за нехорошу згадку про Путіна в центрі Тбілісі затримали громадянина Грузії. Я теж маю бажання згадати Путіна нехорошим словом”, – заявив телеканалам член парламентської меншості Георгій Канделакі.

За його словами, поліцейські не мали підстав для затримання молодих активістів.

В даний час затриманих активістів звільнено під розписку про невиїзд. Як повідомляє керівник Служби у зв’язках з громадськістю МВС Грузії Ніно Гіоргобіані, в ході акції перед Будинком профспілок, де сьогодні проходив з’їзд соціал-демократів, було затримано трьох осіб. Двоє з них були учасниками акції, третій же затриманий – перехожий.

Затриманим інкримінується дрібне хуліганство (стаття 166 Кодексу адміністративних правопорушень Грузії). Судове засідання у цій справі призначено на завтра. У зв’язку з подією інцидентом “Вільна зона” має намір провести акцію проти Путіна і затримання активістів завтра, біля будівлі Тбіліського міського суду.

7 травня мировий суд у Саратові засудив юриста Михайла Шаповалова, затриманого 6 травня, на мітингу на підтримку політв’язнів за плакат з українським словом “пiдрахуй”. На плакаті Шаповалова пропонувалося: “Путін, пiдрахуй дні свободи, що залишилися”.

http://newsru.ua/world/06jun2013/turhas.html

Über Nataliya Zubar 2351 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair