Волинська мовна дуля нардепу Колесніченку

Як раніше повідомлялося, Управління освіти і науки Волинської ОДА розіслало “вниз” отакого листа:

А-Фото-1-640x853

Інформаційний центр “Майдан Моніторинг” не міг не звернути увагу на таку цікавинку, тож ми запитали у Волинської ОДА таке:

“чи відповідає дійсности поширена у соціальних мережах інформація про існування листа управління освіти і науки Волинської ОДА від 03.06.13 №1769/10/2-13 (копія – у доданому файлі), чи є вказана там електронна адреса lrogovska[at]mail.ru офіційною (службовою) електронною адресою управління/співробітника управління?

Якщо такий лист дійсно існує, прохання:

а) надати копію вказаного там звернення народного депутата України В.Колесниченка від 24.05.13,

б) надати інформацію про кількість зібраних заяв щодо конкретних мов навчання (відповідно до зібраної у зв’язку зі вказаним зверненням народного депутата інформації)”.

До чести Волинської ОДА, відповідь не забарилася. Лист хронічно російськостурбованого Колесніченка виглядає так:12Тобто, нардеп вважає, що у державі Україна, де державною мовою, природно, є українська, батьки школярика у кожному випадку мають окремо підтверджувати, що вони, як розумні люди,  бажають, щоби дитина навчалася українською мовою. Втім, залишимо те на совісти та на розумі того нардепа (якщо вони у нього є), нас цікавить інше – повідомлена нам Управлінням освіти і науки Волинської ОДА “колосальна”, так би мовити, кількість випадків обрання мовою навчання російської мови.

УКРАЇНА

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ІНАУКИ

вул. Лесі Українки, 59 м.Луцьк, 43025, тел. (0332) 722 354, факс 722 319

E-mail: info@vouon.lutsk.ua, код ЄДРПОУ 02141744


14.06.2013  №19/12/2-13

на №__________ від _________

Северину Олександру

 копія: Волинська обласна державна адміністрація


Шановний пане Олександре!

Відповідно до Вашого інформаційного запиту від 10.06.2013  №7-13/70 повідомляємо наступне.

На адресу управління освіти і науки облдержадміністрації надійшло  звернення  народного депутата  України  В.  Колесніченка  від  24.05.2013    № 7-445/259 щодо надання інформації  про кількість заяв, поданих батьками майбутніх першокласників або особами, які їх замінюють, із зазначенням мови навчання їх дітей (копія листа додається).

З метою оперативної підготовки зазначеної у зверненні інформації до управлінь освіти  виконкомів  міських (міст обласного значення) рад,  відділів освіти  райдержадміністрацій, керівників загальноосвітніх навчальних закладів обласного підпорядкування, надіслано лист від 03.06.2013 № 1796/10/2-13 з проханням подати відповідну інформацію. Для  оперативного опрацювання матеріалів з місць разом із офіційною електронною адресою управління освіти і науки облдержадміністрації, зазначеною на бланку, вказано додаткову електронну адресу виконавця.

Станом на 05.06.2013 навчати  дітей державною мовою виявили бажання батьки 11162 майбутніх першокласників, російською мовою – 22.

Разом з тим повідомляємо, що згідно зі ст. 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» до повноважень управління освіти і науки облдержадміністрації належить питання забезпечення виконання законодавства  щодо   всебічного розвитку  та функціонування української мови як державної, а також створення умов для  розвитку і використання мов національних меншин.

 

З повагою

 Начальник  управління                                                                   О.ХОМИЧ


Сподіваємося, російськостурбований Вадим Колесніченко отримав справжне задоволення.

 

 

 

4 Kommentare

  1. Bravo, Mr. O.Severyn! It’s really GOOOOD. More “dulia” like this to Kolisnechenko. And I hope that he will shot up

  2. Ще не всі москалі повернулись у Тартарію, якщо Колісниченко ще в Україні.

  3. Живуть навкруг Хоменки, (вони вимовляють своє прізвище “чісто па руські” – Хамєнко), Пилипенки, Рябоконі, Попсуйшапки, Нетудихати, Сивоконі і інші нащадки славних Лубенських і Полтавських козацьких полків, які колись Польщу повалили, та по недалекоглядності Хмеля возз*єднались із деспотичним московським царем, який потоптав ті угоди і перетворив Україну в колонію. Мазепа хотів скористатися моментом і вислизнути з цупких обіймів, але готував це так таємно, що врешті решт зазнав поразки. Грушевський і Винниченко у 1918-му були такі впевнені у порядності “класового побратима” Леніна, що навіть не спромоглися організувати дієвої армії. А результат помилок – мільйони наших жертв від голодоморів, воєн і репресій. Ті що вижили – теж жертви. Жертви насильницької русифікації і нищення в них української душі. Правда, зламали не всіх. Залишились мільйони справжніх українців. Тільки в них надія на європейський демократичний шлях.

  4. Які ж це “директорА загальноосвітніх шкіл”? Закон приймався для тупоголового Колесніченка та його високоінтелектуальної братії. У називному відмінку множини вживаємо форму ДИРЕКТОРИ, товаріщ дупотат!

Kommentare sind deaktiviert.