За право вуличних котів на вільне життя у місті Львові

Kit1Шановні колеги, друзі та всі небайдужі!

Як Ви знаєте, за ініціативою Західно-українського товариства захисту тварин (ЗУТЗТ) – львівської зоозахисної організації, зараз у нашому місті широко обговорюється проект ухвали щодо захисту вуличних котів.

Метою цього проекту є узаконення права вуличних котів на вільне життя у місті та визнання їх важливої екологічної функції як природних дератизаторів.
Шляхом прийняття і реалізації цієї ухвали ми маємо намір поліпшити ситуацію з регулюванням чисельності вуличних котів через широке застосування біостерилізації тварин, вакцинування від сказу та інших хвороб, покращення санітарно-епідеміологічного стану місць перебування та підгодівлі котів.

Важливою складовою цієї ухвали стануть механізми реалізації проекту, а саме: легалізація опікунів тварин та двостороння співпраця з місцевою владою; широка підтримка, в тому числі й фінансова, з боку влади щодо проведення стерилізації, вакцинування та підгодівлі тварин.

Наша ухвала пройшла обговорення у екологічній комісії Львівської міської ради.
10 червня відбулися громадські слухання, на яких одноголосно прийнято рішення на підтримку проекту цієї ухвали.

Зараз ми перебуваємо на етапі, коли головне рішення мають прийняти депутати Львівської міської ради. Ми й надалі продовжуємо інформувати про наш проект та плануємо відкриті зустрічі з депутатськими фракціями.

Звертаємось до всіх небайдужих – зараз як ніколи нам потрібна потужна підтримка з боку спільноти зоозахисників. Позитивний досвід Львова у справі захисту безпритульних тварин може стати новим прогресивним кроком назустріч гуманізації нашого суспільства та повернення до європейських цінностей, де право живої істоти на життя стоїть на першому місті.

Просимо вас підтримати своїми листами нашу ініціативу. Надсилайте листи на адресу мера міста Львова – Садовому А.І. (Андрій Іванович), Україна, 79006, м. Львів, пл.Ринок, 1.
З текстом ухвали ви можете ознайомитися тут – Proekt_ukhvali_pro_zakhodi_zakhistu_tvarin_vid_zhor

Poyasnyuvalna_zapiska

Über Nataliya Zubar 2354 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair