Міліцейський офіціоз: Особу охоронця, який перешкоджав роботі журналістів ІСТV, встановлено

Сьогодні, близько 13.00, до міліції Запоріжжя надійшло повідомлення від журналістів програми «Надзвичайні новини» телеканалу ICTV про перешкоджання їх журналістській діяльності. За вказаною адресою терміново прибуло керівництво ГУМВС області та слідчо-оперативна група. Особу нападника встановлено, ним виявився приватний охоронець. За цим фактом міліцією зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст.171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Ця історія почалася з того, що Хортицьким відділом Державної виконавчої служби було надано припис щодо поміщення на штрафний майданчик автомобіля «Деу», який належить одному із жителів міста. Працівниками ДАІ 07 липня припис було виконано.

Наступного дня, після звернення власника авто, з’ясувалося, що державні виконавці допустилися помилки, виписавши припис на однофамільця реального боржника, про що надали чоловікові відповідну довідку. Проте коли сьогодні, близько полудня, власник, маючи на руках документи на його користь, спробував забрати авто, працівники штрафмайданчика не дозволили йому це зробити, мотивуючи необхідністю сплатити за послуги евакуатора. Викликана автовласником на місце події знімальна група «Надзвичайних новин» намагалася відзняти репортаж, проте приватний охоронець завадив їм, штовхаючи оператора, та відбираючи штатив камери. Після цього журналісти зателефонувала до міліції, яка оперативно відреагувала на сигнал про допомогу. Завдяки своєчасному втручанню співробітників міліції машину безкоштовно повернуто власникові. Розвиток конфліктної ситуації припинено. Наразі працівники міліції з`ясовують усі обставини події, а також опитують її учасників та свідків.

Подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.1 ст. 171 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

ВЗГ ГУМВС України

в Запорізькій області