Наталя Камишникова: Стриптиз, «Донбас»… І діти у котельні

У Нововолинську мерія жжот!

  Іще не встигли півмільйона у сквері закопати – на очах обуреної громадськості, ще не оговтались від кількох корупційних скандалів, а вже вляпалися по самісінькі помідори у стриптиз!

  А може, й не у стриптиз. Але точно – вляпалися.

 ТРИ ВАЛІЗИ КОМПРОМАТУ

Є в соцмережах фейковий (несправжній) сайт В.Б.Сапожникова. Від імені мера там пише усяку всячину його особливо запеклий шанувальник.

До пори до часу плодовитому пустунові все сходило з рук. Міський голова вже й ображатись перестав – принаймні так каже.

Але за чотири його каденції стільки цікавих сюжетів назбиралося – писати не переписати, фоткати не перефоткати. А пан Сапожников грозиться ще й п’ятий термін у мерському кріслі відмотати, уявляєте?..

Та тут навіть такі титани, як Салтиков зі Щедріним і Гулак із Артемовським, заревуть і застогнуть від непосильної праці. Що вже казати про нашого анонімного дотепника, який замахався висвітлювати нескінченне нововолинське покращення.

І дотепник – констатую з жалем! – дав маху.

Днями він опублікував особливо пікантний опус. Присвятив його А.Сторонському – не другій, проте й не третій особі в міськраді.

Андрій Миронович – досвідчений кабінетний гравець. До обрання депутатом і призначення на посаду заступника міського голови завідував поліклінікою. Ставленик тутешнього БЮТу. Кар’єрний адміністратор.

У кулуарах виконкому жваво обговорюють сценарій «Сьогодні заступник –  а завтра  наступник». Ідеться саме про Сторонського, який за певних обставин і з благословення Віктора Борисовича може висунутись на мера у 2015-му.

Амбіцій 47-річному заступникові  не бракує, адмінресурс (мовчазну армію бюджетників) він підтягне, опозиційним брендом «Батьківщини» вкотре скористається – і… бачили очі, що обирали. Тепер хоч повилазьте! Ну, як завжди.

Наш анонімний правдоруб вирішив дати заступнико-наступникові відкоша на самому старті. Озброївся трьома валізами компромату, липучкою чуток, віялом пікантних фоток.

Та й вивалив те все на фейковому сайті.

  «ПОЛУНИЧКА» НА ДЕСЕРТ

Компромату вистачило, за моїми підрахунками, аж на 8 пунктів.

1. Сторонський дозволяє собі курити у кабінеті, коридорах і на сходових клітках міськради. – Ганьба, однозначно.

2.  У робочий час підпрацьовує лікарем-урологом (ну, він на те вчився). Заглядає виборцям у найінтимніші місця!! – Просто жах.

3. Може привселюдно обматюкати підлеглу, відвідувачку чи перехожу. – Наше ФЕ.

4. Заробляє на відкатних схемах через підставних осіб, однак уже кілька його конфідентів погоріли на хабарах і поборах. – Без коментарів.

5. Має мережу приватних аптек, зареєстрованих на дружину, і вчащає туди в робочий час.  – Може, по валерянку їздить?..

6. Добив до ручки міську освіту й медицину тотальним недофінансуванням, ручним управлінням і тупим скороченням. – Не сам-один добив, а разом із МММ (мер, Мороз – головлікар, Моренко – екс-начальник управління освіти).

7. Придбав недобудований лікарняний корпус навпроти супермаркету «Наш край». – І слава Богу, там уже трилери можна знімати.

8. Веде подвійний спосіб життя, «монстр тиранії та збочень», завсідник нічних клубів і стриптиз-шоу. – Фотки в студію!!!

Ясна річ, найбільше запам’ятовуються фотки. Надто коли на них – розпашілі стриптизерки… і підпилі відвідувачі за бенкетним столом. Облич тих клієнтів не видно, зате добре видно принади голих красунь.

А ще ж можна до тієї клубної полунички зробити підписи на кшталт: «Секретар ЦК КПРС завітав на колгоспну ферму. Он які тут вгодовані свині! Третій зліва – товариш Хрущов».

Із поправкою на наші реалії це виглядає отак:

3

Ну, тепер і до ворожки не ходи – грандіозний скандал удома чиновнику гарантовано.

А головне, весь базар і всенький політикум будуть аж до 2015 року обсмоктувати подробиці VIP-походеньок!

І нема різниці, був той Сторонський у клубі «Донбас» на стриптизі – чи на концерті…

 І БУДЕ СУД, І БУДЕ КАРА?

Поділяю пафос анонімного правдоруба. Красти не можна, обвально реформувати і скорочувати – теж. Матюкатись і курити у громадських місцях – крий Боже!

Витріщатись на стриптизерок у дорогому нічному клубі – справа приватна. Якщо в неробочий час. Але державним службовцям краще поночі по різних «Донбасах» не швендяти, а сидіти у капцях перед телевізором.

Маю одне лиш питаннячко: де правда, а де – брех…фейк у тому непідписаному опусі.

Отож зателефонувала заступникові нововолинського міського голови А.М.Сторонському й зажадала офіційних пояснень для народу.

Фігурант віртуального скандалу відповідально заявив (по пунктах):

– це все нахабна брехня;

– курити я давно покинув – оце як закон вийшов, так одразу й зав’язав;

– скажіть, ну ви чули коли-небудь від мене нецензурну лайку? 

– то була зовсім не стриптизерка, а Кузьма, я там на фото з дружиною і сестрою, невже б я з ними пішов на стриптиз?

– недобудований корпус полікліники нікому досі не продали, так і залишився у комунальній власності: інвестори на наші умови не пристали, у міському бюджеті грошей нема, держава не фінансує; 

– тією писаниною обурений до глибини душі,  звернувся до правоохоронців, аби знайшли аноніма. Подам на нього до суду і стягну кругленьку суму за моральну шкоду!

 КОШМАРИ НАШОГО МІСТЕЧКА

Далі розмова з моєї подачі плавно перейшла на дитячу поліклініку в… бойлерній.

Є в нас така визначна пам’ятка архідуристики чиновників у 15-му мікрорайоні! Запхали педіатра, медсестер і мам із дітками в ДІЮЧУ котельню. На другий поверх. Поміж газових установок, верстатів і балонів із легкозаймистими речовинами.

Іще ТОРІК дітлахів і лікарів мали перевести звідти в амбулаторію сімейної медицини. З котельні – у колишню майстерню чи перукарню, що у 5-му мікрорайоні. Проте на ремонт екс-перукарні грошей у міській казні традиційно катма…

Скільки триватиме вибухопожежонебезпечний прийом малечі педіатром у котельні, заступник міського голови спрогнозувати відмовився:

– Це до Мороза, хай він скаже як головний лікар.

  – То на бруківку біля кафе «Міраж» півмільйона є, а на ремонт амбулаторії 50 тисяч гривень досі не нашкребли? – обурилась я.

І запросила пана Сторонського разом оглянути наступного дня дитячу котельню (закреслено) поліклініку у 15-му мікрорайоні та недороблену амбулаторію у 5-му.

– Не зможу – поїду на нараду, – відкараскався чиновник.

На цьому й розпрощалися.

Щоб ви знали, кошти на ту амбулаторію головлікар і міський голова з усіма своїми заступниками шукають уже понад 6 (ШІСТЬ!!!) років.

Відкрити її обіцяли (після низки критичних публікацій і мого звернення до голови Волинської облдержадміністрації) ще у серпні 2012-го.

Потім – у грудні 2012-го.

Натомість у серпні 2013-го врочисто відкриють сквер біля кафе «Міраж», ударно вимощений за півмільйона гривень різнокольоровою плиткою.

Під цю затію у сквері зірвали добротний асфальт. Один із депутатів прикинув: із тим асфальтом тисяч сімдесят, не менше, пустили коту під хвіст!..

А мами-бабусі з малечею, дістаючись із трьох житлових масивів і Панасівки до педіатра в бойлерну, надалі обходять чи об’їжджають візочками численні ями-вибоїни. При цьому згадують незлим тихим словом і мера, і всіх його заступників, і персонально А.М.Сторонського. Саме він у мерії курує медичні заклади.

Але що йому ті дітлахи і та злощасна бойлерна. Це ж не Кузьма у крутому клубі «Донбас»!..

Коротше, Андрію Мироновичу. Замість витрачати свій дорогоцінний час на судову тяганину з віртуальним писакою – проконтролюйте-но ремонт амбулаторії. А ми з матусями-бабусями у цьому вам радо допоможемо!

Якраз готую фоторепортаж із сумнозвісного тепломедпункту на 15-му.

Роздивіться останнє фото уважно. Такого ви ніде в Україні не бачили.  ДИТЯЧА КОТЕЛЬНЯ. Хічкок  відпочиває.

 

Наталя Камишникова, Нововолинськ

 

А це вже не фейк і не жарти, це сувора нововолинська реальність.

Так виглядає недобудована поліклініка для дорослих, яку за 25 років так і не довели до ладу. Фактично весь цей час Нововолинську центральну міську лікарню очолює В.В.Мороз.

5 4

А це нововолинське ноу-хау. Батьки водять дітей лікуватись у… котельню. Довкола – балони з вибуховими речовинами.

Куратором медицини в Нововолинську є заступник міського голови А.М.Сторонський.

6 8 7

Über Nataliya Zubar 2351 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair