Замовну статтю регіонала Г. Калетніка опублікував лише прихильний до його родини сайт

Після того, як Громадянський рух «Відсіч» широко розіслав по журналістах попередження про те, що народний депутат України й президент Вінницького національного аграрного університету Григорій Калетнік замовив брехливу статтю проти «Відсічі», ця стаття не з’явилася в жодному засобі масової інформації, окрім сайту «Свобода слова в Україні», який, якщо вірити таймеру на цьому сайті, опублікував її раніше, ніж «Відсіч» розіслала своє попередження зі сканом паперової версії статті, який відсічанам передали у Вінниці підлеглі Г. Калетніка, яких примусово виганяли перешкоджати активістам роздавати листівки на захист ЗНО. Прикметно, що пошук по гуглю на момент публікації попередження не видавав публікації цієї статті, що породжує підозру про ручну зміну часу публікації та коментарів власних інтернет-ботів (деякі сайти мають таку функцію), однак це не є аж таким важливим у порівнянні з тим фактом, що в Україні не знайшлось журналістів, які побажали б поширити відверте замовлення після того, як про нього стало відомо.

Стаття має невеличкі відмінності у порівнянні з тією чернеткою, яку передали відсічанам у Вінниці – до тих, хто стабільно з’являється на акціях, додали Ярину Чорногуз , а також викинули абзац про фінансовану «підступними» американцями «ПОРУ!»

Стаття густо проілюстрована фотографіями, серед  яких жодна не містить хоч якогось негативу, окрім невдалих ракурсів, у які може потрапити кожен, хто не слідкує за будь-яким своїм рухом (не змогли продажні журналісти, попри всі зусилля, знайти чогось компрометуючого на таку, за їх словами, «провокаційну і продажну» організацію).

Прикметно, що сайт «Свобода слова в Україні», девізом якого є «Новини без цензури» відповідає своїм словам стосовно родини Калетніків. Жодної цензури на хвалебні статті щодо всіх трьох народних депутатів від цієї родини на сайті немає:

ні щодо регіонала Григорія Калетніка

gk2

gk3

gk4

gk5

gk6

ні щодо його сина Ігоря (віце-спікера Верховної Ради за квотою Комуністичної партії України)
ik2

ik4

ik5

ik6

ik3

ні щодо його племінниці Оксани Калетник (народного депутата з фракції КПУ)
ok2

ok3

ok4

ok5

ok6

Проігнорували замовну статтю й соцмережі. Вона була розміщена лише у двох вінницьких групах в соціальній мережі «Вконтакті» – «Школа екскурсоводів» та «Цинічний журналіст» (яка відверто щира назва!). В першому випадку її розмістила на стіні групи відвідувачка з ніком Julia Forsait, в другому – вона була розміщена від імені групи, в якій Julia Forsait є адміном. Як видно зі сторінки дівчини, вона працює на сайті «Свобода слова в Україні», тож, імовірно, саме вона і є автором, який писав статтю на замовлення.

yf

Виявити справжнє прізвище Юлії виявилося не важко, оскільки вона розмістила цю ж статтю на своїй сторінці у мережі Facebook, де дівчина хоч і кличе себе «коричневою богемою», але називається власним прізвищем.

Як виявилось, ця Юлія, яка поширює відверто брехливі замовні матеріали, вважає себе віруючою людиною й натхненно співає пісень про Ісуса Христа, правду, чесність, жертовність та інші чесноти.

Належить ця «цинічна журналістка» до євангельської Церкви Святої Трійці, пише статті для християнського інформаційного ресурсу, організовує християнські фестивалі з проханням звертатися до неї на електронну адресу «Мій бос». Ще – полюбляє такого політика як Ганна Герман. Цікаво, що статті «Герман «літературна» і Герман «політична»» та «Герман: «Я люблю сильних політиків та жалію слабких!»» з’явилися в Юлі на блозі в один день з інтервалом у 5 хвилин, що наводить на думку про замовність такого розміщення чи банальне бажання комусь (явно не Богу) прислужитися.

Загалом Громадянський рух «Відсіч» зазначає, що не все так погано з українською журналістикою, якщо викриту джинсу розміщує лише прихильний до її замовників сайт, а от можливий стан деяких церков викликає побоювання, оскільки церква є важливим інститутом в житті суспільства. Звичайно, втручатись у справи церковні ніхто не збирається, просто в планах «Відсічі» є – запитати братів і сестер Юлії по вірі, чи справді у Церкві Святої Трійці заохочується поширення цинічної брехні на замовлення, чи це просто паршива «овечка» потрапила до благопристойного стада й терміново потребує порятунку своєї молодої душі, з чим рідна церква впорається, напевно, найкраще.

Джерело: “Вставай і дій!”