Жінці все по плечу: “чоловіча” робота та посада

Активні жінки, представники громадських організацій та місцевої влади, зібрались разом, щоб у широкому колі професійно підготовлених жінок-лідерів обговорити результати проведеної діяльності на підсумковій конференції «Сильна жінка – сильна громада». Захід проходив в м. Городня 29 серпня 2013 року.
Учасники активно обмінювалися думками щодо досвіду набуття впевненості у власних силах та підвищенні рівня самооцінки. Наголошувалось на актуальності навчань по підвищенню професійного рівня жінок-лідерів з питань розвитку жіночого лідерства та гендерної рівності, можливості безпосередньої участі у вирішенні питань місцевих громад через діяльність ОСН.
Підвищення професійної спроможності під час тренінгів дало можливість представникам цільової групи повірити у власні сили, підвищити їхню соціальну активність, що стане вагомим стимулом для участі в соціально-економічних перетвореннях та буде сприяти участі жінок у місцевому економічному розвитку міста Городня.
Знання, отримані жінками, які пройшли навчання, стануть фундаментом для продовження їх власного професійного розвитку, а також поширення набутих навичок серед інших жінок та представників організацій, в яких вони працюють. Застосування на практиці отриманих знань та навичок сприятиме розвитку організаційних та комунікаційних навичок представниць органів самоорганізації населення. Це дозволить їм більш ефективно діяти на користь громади у вирішенні актуальних проблем місцевого розвитку та виступати партнером влади у вирішенні важливих для регіону завдань, зокрема, у просуванні гендерних питань у програми соціально-економічного розвитку міста.
По закінченню зустрічі її учасники дійшли висновку, що жінка при наявності здібностей та бажання чудово впорається навіть з “чоловічою” роботою чи посадою, адже головне — любити свою професію і бути кваліфікованим фахівцем.
Проект «Місцевий економічний розвиток міст України» здійснюється Федерацією канадських муніципалітетів у партнерстві з Асоціацією міст України за фінансової підтримки Уряду Канади, наданої через Канадське агентство міжнародного розвитку (КАМР) та Федерацію канадських муніципалітетів (ФКМ).