Вищий адмінсуд підтвердив законність каменя УПА у Харкові

Вищий адміністративний суд України своєю ухвалою від 12 вересня 2013 року підтвердив, що пам’ятний знак воїнам Української Повстанської Армії, що знаходився у Молодіжному Парку міста Харкова був встановлений законно, а отже, його пошкодження або демонтаж є злочином. Про це сьогодні під час акції «Присяга воїна УПА» у Харкові повідомив Голова Молодіжного Націоналістичного Конґресу Сергій Кузан.

Всього у відзначенні взяли участь близько 100 харків’ян. Захід розпочався з панахиди за всіма загиблими, що полягли за незалежність України, яку проводив Архиєпископ УАПЦ Ігор Ісіченко. Після панахиди молодь з МНК урочисто проголосила присягу воїна УПА, в рамках всеукраїнської кампанії, що стартувала цього року по всій Україні.

«Сьогодні і завтра по всій Україні, зокрема, у Києві, Сумах, Полтаві, Чернігові, Миколаєві, Кіровограді, Дніпропетровську, Львові, Тернополі, Івано-Франківську та навіть закордоном (Чехії, США, Канаді, Франції) проголошуватиме присягу УПА. Дуже радує той факт, що до акції зголосилося стільки молоді зі східних регіонів, це чергове підтвердження того, що немає різниці Захід чи Схід, адже герої у нас одні», – повідомив Голова МНК.

Нагадаємо, 26 квітня меморіальний камінь УПА у Харкові вкрали невідомі. Після того на місці каменя було поставлено тимчасовий знак – березовий хрест, такі ж ставили на могилах воїнів УПА під час боротьби за незалежність України. Місцеві комуністи через суд намагалися оскаржити законність встановлення каменя у Харкові.

y5A2-wX1lcA

Über Nataliya Zubar 2351 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair