На Одещині відбулись правозахисні кіноуроки за участі лауреата Шевченківської премії

17 січня 2014 р. у Ізмаїльському міському будинку вчителя в рамках спецпрограми правозахисного кінофестивалю «Docudays UA» відбулася презентація «Уроку правової свідомості та громадянської активності», на якому лауреат Національної премії імені Т.Шевченка Михайло Ткачук показав уривок з фільму «Загадка Норильського Повстання», про те, як в СРСР вдалося організувати одну з перших правозахисних акцій – страйк політв’язнів Норильська, який призвів до розвалу сталінської системи ГУЛАГу.

Про це повідомив Артем Божинський – представник спецпрограми «Документальне кіно в школах: уроки правової свідомості та громадянської активності» фестивалю Docudays UA та заступник голови Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентське братство».

Артем Божинський підсумував проведення у жовтні-листопаді 2013 та у січні 2014 року двох десятків кіноуроків у семи районах і містах Одещини. Артем, який є також працівником Одеського гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання розповів, що кожен кіноурок формує у глядачів розуміння верховенства права як найвищої цінності та розвиває повагу до людської гідності. «Під час уроків правової свідомості та громадянської активності учні з Ізмаїлу, Котовська, Рені, Кілії, Вилкового, Татарбунар та кількох сіл Кілійського та Котовського районів мали можливість, побачивши кадри з правозахисного кіно, замислитися про права людини, способи їх захисту та реалізації» – зазначив він. Долі героїв правозахисних фільмів, за словами Божинського не залишають нікого байдужими, іноді  вчителі та учні не можуть втримати сліз. Також на «уроках правової свідомості та громадянської активності» відбуваються  особисті зустрічі школярів з представниками молодіжної організації «Учнівське братство», зокрема,  з Миколою Бурдяком та Віталієм Івановим, які здійснюють позашкільну дослідницьку та громадську діяльність, проводять історико-краєзнавчі експедиції, захищають право на чисте довкілля.

Артем Божинський додав, що фільм «Загадка Норильського Постання» став одним з першоджерел учнівського дослідження Дмитра Марінова з Ренійської школи №6, який зайняв друге місце на обласному конкурсі МАН. «Тому Михайло Ткачук надав копії свого фільму методичним кабінетам тих відділів освіти, які сприяли кіноурокам на Одещині» – зазначив Божинський.

DSC_0010 DSC_0034

 

1 Kommentar

  1. Somewhere Warranty for the people of Ukraine at Democratic development of the country and as they will be used from the United States and Great Britain, when in reality, the Russian Federation effectively usurps power in Ukraine through crime from Donetsk and the Russian Federal Security Service officers?!:
    (Где гарантии для народа Украины на демократическое развитие страны и как они будут использоваться из Соединенных Штатов и Великобритании, когда в действительности, Российская Федерация фактически узурпирует власть в Украине через преступления из Донецка и офицеров Федеральной службы безопасности России?
    Стоп-кадр голосування 235: депутатів було 119:
    http://www.socportal.info/news/stop-kadr-golosuvannya-235-deputativ-bulo-119 )

    ГЕРМАНИЯ: 50-я Мюнхенская конференция
    http://www.unian.ua/news/617226-myunhenska-konferentsiya-moje-vivesti-ukrajinu-z-politichnoji-krizi
    31 января 2014 г. начнет работу юбилейная 50-я Мюнхенская конференция по вопросам безопасности, в которой ее участники имеют намерение рассмотреть ситуацию сложившуюся вокруг политического кризиса в Украине. Согласно с Будапештским меморандумом – США, Великобритания и Российская Федерация предоставили Украине гарантии безопасности в деле ее демократического развития, территориальной целостности и экономической самостоятельности.

    (ТЕРМІНОВИЙ ПЕРЕ-ПОСТ УСІМ)
    Actions for Implementation Dreams «Maydan» https://www.facebook.com/pages/Actions-for-Implementation-Dreams-Maydan/752461968115140
    У ВІДПОВІДНОСТІ до КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ – НАРОД УКРАЇНИ МАЄ ПРАВО у НАЯВНИЙ В НЬОГО СПОСІБ ЗАХИЩАТИ СВОЇ ПРАВА та СВОБОДУ, ПРОПОНУЮ:
    ОБРАТИ на НАРОДНОМУ ВІЧЕ в НЕДІЛЮ (19.01.2014р.) КОЛЕГІЮ НАРОДНОГО ТРИБУНАЛУ із ЗАПРОВАДЖЕННЯМ ІНСТИТУТУ ПРИСЯЖНИХ з ЧИСЛА ПРОСТИХ ГРОМАДЯН та ДОРУЧИТИ ЇМ ПОЧАТИ РОЗГЛЯД СПРАВ ЩОДО ПЛАНУВАННЯ, ОРГАНІЗАЦІЇ та ЗДІЙСНЕННЯ ТЕХНІЧНОГО АНТИКОНСТИТУЦІЙНОГО ПЕРЕВОРОТУ в УКРАЇНІ…!!!

    ДОДАТКОВО ОТОЧИТИ усі МАЙДАНИ в УКРАЇНИ і авто, квартири, будівлі прихильників євро-демократії стрічками із написом: «ТЕРИТОРІЯ ДІЇ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ від 2004 року»

    ПЕРШИМИ РІШЕННЯМИ КОЛЕГІЇ НАРОДНОГО ТРИБУНАЛУ ПОВИННІ СТАТИ:

    1. ПРО ПІДПОРЯДКУВАННЯ СОБІ УСІ СТРУКТУРИ СИЛОВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ та УХВАЛИТИ ДЛЯ КОЖНОЇ з НИХ ПОРЯДОК ЇХ ФУНКЦІЮВАННЯ.

    2. ПРО ПІДПОРЯДКУВАННЯ СОБІ УСІ ДЕРЖАВНІ ФІНАНСОВІ УСТАНОВИ через які РОЗПОДІЛЯЮТЬСЯ ФІНАНСУВАННЯ ДЕРЖАВНИХ СТРУКТУР та КОШТІВ з МЕТОЮ ЇХ НЕКОРУМПОВАНОГО КОНТРОЛЮ.

    3. ПРО ПІДПОРЯДКУВАННЯ СОБІ УСІ СИСТЕМИ ЗВ’ЯЗКУ і ТРАНСПОРТУ для ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЇХ ФУНКЦІЮВАННЯ у КОНСТИТУЦІЙНОМУ ПРАВОВОМУ ПОЛІ.

    4. ПРО ПРИЗУПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ СУДОВИХ УСТАНОВ та ПРОКУРАТУРИ, ЯКІ СКОМПРОМЕТУВАЛИ СЕБЕ УЧАСТЮ У ПРОЦЕСАХ УЗУРПАЦІЇ ВЛАДИ з ПРИЧИНИ МОЖЛИВОГО ПРИТЯГНЕННЯ ЇХ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ КОЛЕГІЄЮ НАРОДНОГО ТРИБУНАЛУ.

    5. ПРО ПУБЛІЧНЕ ВІДКРИТТЯ СЛУХАНЬ ПО СПРАВІ УЗУРПАЦІЇ ВЛАДИ КРИМІНАЛЬНО ВМОТИВОВАНИМИ НАРОДНИМИ ДЕПУТАТАМИ від ПОЛІТИЧНИХ ПАРТІЙ та БЕЗПАРТІЙНИХ, які ЗАБЕЗПЕЧИЛИ ФОРМАЛЬНУ ЗАКОНОДАВЧУ БАЗУ для ПРЕЗИДЕНТА і КМУ в ПРОЦЕСІ УЗУРПАЦІЇ НИМИ ВЛАДИ.

    6. ПРО ВІДКРИТТЯ ВПРОВАДЖЕНЬ ЩОДО КОНКРЕТНИХ ОСІБ, які СВОЇМИ ДІЯМИ ДОВЕЛИ СВОЮ ДОКАЗОВУ ПРИЧЕТНІСТЬ ДО ПРОЦЕСІВ УЗУРПАЦІЇ ВЛАДИ із ВИДАННЯМ ПРИПИСІВ ПРО ЇХ ЗАТРИМАННЯ для БЕЗПЕРЕШКОДНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЇХНЬОЇ УЧАСТІ у СЛУХАННЯХ ПО СПРАВІ УЗУРПАЦІЇ ВЛАДИ.

    7. ІНШІ РОЗПОРЯДЖЕННЯ ЩОДО ФУНКЦІЮВАННЯ ТА ДІЯЛЬНОСТІ КОЛЕГІЇ НАРОДНОГО ТРИБУНАЛУ, які ПОВИННІ, наряду із попередніми, МАТИ СТАТУС БЕЗ ЗАПЕРЕЧНОГО ВИКОНАННЯ ПО ВСІЙ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ та ВСІМА СТРУКТУРАМИ НЕЗАЛЕЖНО ВІД ПІДПОРЯДКУВАННЯ та ФОРМ ВЛАСНОСТІ.

    ЦІ ЗАХОДИ ЗДІЙСНЮВАТИ ТРЕБА ВЖЕ та НЕГАЙНО..!!!
    ЦІ ПРОПОЗИЦІЇ, по ЯКИМ ВАРТО ВЖЕ ДІЯТИ СПІЛЬНО та РАЗОМ..!!!
    НАРОД УКРАЇНИ ПІДНЯВ СВІЙ СТАТУС до РІВНЯ «ПОЛІТИКА» за 2-13 рік (опитування)

    ДЛЯ ТЕРМІНОВОГО ПЕРЕ-ПОСТУ УСІМ КОМУ ЗМОЖЕТЕ, ЩОБ ДІЙШЛО ДО АКТИВІСТІВ, ВІДСТАВНИХ СУДДІВ та ГЕНЕРАЛІВ..!!!! ЯКЩО ПОЛІТИКИ ПОВНІСТЮ НЕ ВІДЧУВАЮТЬ ЗАГРОЗИ, ТО ШАНОВНІ СУДДІ, ПРОКУРОРИ, КОМАНДИРИ РІЗНИХ СИЛОВИХ ПІДРОЗДІЛІВ, ВИ ВЖЕ ЯВНО БАЧИТЕ, ЩО ВАША ПОСАДА, ВЖЕ НЕ Є ВАШИМ ЗАХИСТОМ ДЛЯ ВАС ТОМУ, ЩО ВАС ЛЕГКО ЗМІНИТЬ КРИМІНАЛ, КОЛИ ВИ СТАНЕТЕ ВЖЕ НЕ ПОТРІБНІ, ЯК ЦЕ ВЖЕ ЗРОБИЛИ ІЗ КОМАНДУЮЧИМ СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК УКРАЇНИ. ВІН ВИКОНАВ СВОЮ ОБІЦЯНКУ, ПО СТРИМУВАННЮ ВІЙСЬК НА ПЕРІОД ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВОРОТУ, А ТЕПЕР ВІН ВЖЕ НЕ ПОТРІБНИЙ. ТЕЖ САМЕ ЧЕКАЄ НА ВАС, АЛЕ ВАШІ ДІЇ ПОТРІБНІ НАРОДУ УКРАЇНИ – ТЕПЕР, ЯК НІКОЛИ ПО ВІДНОВЛЕННЮ ДІЙСНОГО КОНСТИТУЦІЙНОГО ЛАДУ! НАСТАВ ЧАС ДІЙ..!!!

Kommentare sind deaktiviert.