Активістів полтавського Євромайдану судять сьогодні вночі!

Активістів полтавського Євромайдану судять сьогодні вночі!

10 лютого на 20.00 в Полтавське міське управління міліції викликали на допит голову ПОО ВО «Свобода»  Романа Чабановського. А машину Петра Ворони міліція перепинила під Лубнами, щоб примусово доправити на допит у Полтаву.

Коли колона активістів полтавського Євромайдану разом з Р.Чабановським підійшла до міського управління міліції на вул.Сковороди, 2, на ганку у 4 шеренги стояли «космонавти» – правоохоронці в шоломах, бронежилетах, з гумовими палицями. Смішно було дивитися, проти кого такі міри безпеки, адже прийшли в основному жінки й літні люди.

Романа Чабановського на східцях вже зустрічав слідчий Нездойминога власною персоною. Коли його запитали, чому ж не почекав з допитом до ранку, адже в позаробочий час проводити допити заборонено, Нездойминога відповів, що по новому КПК допитувати можна до 22-ї години.

Слідчий Нездойминога – відомий на Полтавщині «кадр». Це він шив білими нитками кримінальну справу з обвинувачення неповнолітньої Вікторії Санжарівець у вбивстві музиканта в Кобеляках у 2010 році. Саме цей слідчий вів справу проти свободівців, яких обвинувачували у знесенні пам’ятника Леніну в Хорольському районі торік восени…

Нездойминога пообіцяв, що він допитає Романа й одразу ж відпустить.  Але ж ЗБРЕХАВ!

Він не дослухався до жодного аргументів Р.Чабановського і народного  депутата свободівця Юрія Бубликка (розмову на підвищених тонах було чутно й на вулицю) і вручив Роману постанову про підозру у вчиненні кримінального злочину (захоплення адміністративної будівлі). О 23-й годині призначено судове засідання в Октябрському райсуді Полтави для вирішення питання про міру запобіжного заходу Роману.

Тим часом лідера обласного УДАРу Петра Ворону примусово доставили на допит у Київський РВВС Полтави.

Полтавські регіонали взяли курс на усунення лідерів полтавського Євромайдану. Одного за одним. Першим став Андрій Баранов. Тепер Роман Чабановський і Петро Ворона.

Як простій людині правди добитися чи управи на злочинців – то треба роками топтати стежку що в міліцію, що в прокуратуру, що в суди – і нічого не доб’єшся. А як розправитися з представниками народу, який повстав проти диктатури, так репресивна машина демонструє фантастичні можливості й  небачену оперативність!!! Слідчі, судді працюють, не покладаючи рук і вночі! Аби на ранок доповісти в Київ про чергові ув’язнення непокірних. 37-й рік відпочиває!

У ці хвилини в Октябрському райсуді Полтави розпочався суд (23.30), який  вирішить питання про міру запобіжного заходу Роману Чабановському.

Людмила Кучеренко