Укрзалізниця каже, що пасажирські перевезення збиткові і тому на них потрібно підіймати ціни? Вірю! А воно і не дивно..

Автор  

За повідомленням «Вісника державних закупівель» №70 (813) від 05.09.2013 р. (оголошення № 167747), Державне підприємство «Південна залізниця» визначило переможця у торгах на надання послуги щодо загального очищення будівель (код ДК 016-2010: 81.21.1) для «Харківської вагонної дільниці № 1».

В торгах брали участь 4 учасника:

ПП «Евіра» з ціною пропозиції у 5 355 231,49 грн. з ПДВ;

ТОВ «Клімтехінвест» – 5 057 053,03 грн. з ПДВ;

ТОВ «Група компаній «ВЕКТОР» – 1 738 608,48 грн. з ПДВ;

ТОВ «Мастер Клін» – 1 698 921,12 грн. з ПДВ.

Як ви думаєте, хто став переможцем? Стаття 3-тя ЗУ «Про здійснення державних закупівель» ставить чітку вимогу, що державні закупівлі повинні здійснюватись максимально економно та ефективно. Але не в Україні. Отже, переміг ТОВ «Клімтехінвест»!!!

Пропозиції інших двох учасників із ціною майже в три (!!!) рази меншою від ціни  переможця були відхилені. Після ознайомлення зінформацією про відхилення пропозицій виникають ВЕЛИКІ сумніви, що відхилення було обґрунтованим. З приводу ТОВ «Група компаній «ВЕКТОР» – раціональний аргумент у відмові є, бо за інформацією Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців,ТОВ дійсно має інший профіль діяльності. Але ТОВ «Мастер Клін» (за данними сайту НАШІ ГРОШІ) давно займається подібною діяльністю і підстави для відмови їм виглядають просто смішно! Причини відмови: «наданий не повний перелік обладнання, який потрібен при наданні послуг з прибирання»; «додаток №6 «Основні умови договору» не заповнений» та «надані копії посвідчень не надають право виконувати роботи на висоті». 

Може ми наївні, але вважаємо, що розумний та ощадливий господар заради зменшення ціни закупівлі в ТРИ рази міг би дати їм шанс заповнити додаток №6, тим більше закон таку можливість передбачає! І повторимось, і ТОВ «Група компаній «ВЕКТОР» і ТОВ «Мастер Клін» займаються роботами такого напрямку, про що свідчать їхні попередні перемоги в подібних тендерах.

Ну а щодо ПП «Евіра», то схоже, що їх включили до торгів для створення видимості конкуренції. При цьому і ПП «Евіра», і переможець ТОВ «Клімтехінвест» мають статутний капітал до 1 000 грн., і це наштовхує на роздуми…

Що було зроблено Бюро аналізу політики та власне групою «Досить красти!»:

  1. від імені депутата облради Івана Варченка надіслано повідомлення про скоєння злочину в Прокуратуру та АМКУ:

1.1 відповідь прокуратури. Суть – переадресували скаргу в ДФІ;

1.2 відповідь АМКУ (стор.1стор.2). Просто смішно, іншими словами «надайте нам завірені нотаріально докази змови між сторонами торгів»;

  1. від імені нардепа Олега Медуниці надіслано повідомлення про скоєння злочину в ДФІ, котра обіцяє перевірку і в 2-му листі обіцяє поглибити її. Що ж, будемо чекати.

Ми прекрасно розуміємо, що, ймовірно, все «схвалено», або все можна «порішати» між своїми. Але за кожен такий «акт дружніх відносин» потрібно платити, і що більше таких «наїздів» контролюючих органів на ДП «Південна залізниця» ми ініціюємо, тим менше рентабельність всього «бізнесу» по «розпилу» наших грошей!

23-11-2013

Увесь вищенаведений текст був написаний ще до активної фази революції та усунення від влади ОЗУ Партія регіонів.

Але тепер, на фоні заяв Генерального прокуратора (та і уряду загалом) про перезавантаження відносин в країні, про ревізію кадрів, про очищення рядів від корупціонерів та злочинців, про перевірку старих сумнівних рішень, про боротьбу з корупцією,  ми розпочинаємо розкопувати з архіву кілограми різних матеріалів та  відповідей контролюючих органів, що покривали корупцію та не помічали «складу злочину» в проведенні недешевих тендерів. Звісно, ми не тішимо себе ілюзією, що до влади прийшли янголи, котрі нам тут швиденько зроблять правову державу, а самі будуть жити на одну зарплату, але шанси громадськості змусити «нових» працювати набагато вищі, ніж у випадку з попередніми. Навіть стосовно Генпрокурора: неозброєним оком видно різницю в діях і словах О. Махніцького та його «папєрєдніка»!

Продовжуємо домагатись відкриття кримінальних справ, тільки тепер попутно із скаргами на самих правоохоронців! КРАЇНА ПОТРЕБУЄ ЛЮСТРАЦІЇ !!!

28-03-2014

http://politanalityk.com

Über Nataliya Zubar 2352 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair