Українські активісти перервали відкритий концерт Лондонського симфонічного оркестру під диригуванням Гергієва на Трафалгарські площі в Лондоні

11 травня більше 50 активістів перервали відкритий концерт Лондонського симфонічного оркестру під диригуванням росіянина Валерія Гергієва на Трафалгарські площі в Лондоні.  В присутності 10 тисяч глядачів українські активісти підняли прапори та транспаранти з написами “Гергієв підтримує війну в Україні”. Скандування “Ганьба!” перед виконанням вступної симфонії було чути по всій площі.
http://www.youtube.com/watch?v=pVklxxUtB9U&feature=youtu.be
Це вже не перший протест в Лондоні проти Гергієва, головного диригента Лондонського симфонічного оркестру, який виступає активним прихильником загарбницької політики Путіна. Гергієв одним із перших підписав ганебний відкритий лист на підтримку російської воєнної інтервенції в Україну.
Українці закликали бойкотувати виступи російських діячів, таких як Гергієв, та припинити фінансування з бюджету Великобританії ї музикантів, які підтримують агресора Путіна та війну в Україні.
Примітки
·         Акція відбулася в неділю 11 травня в 18:30 на Трафалгарській площі під час концерту BMW LSO OpenAir Concert. Плакат протесту для завантаження:https://www.dropbox.com/s/gfdg02ki2kxegxu/Gergiev-A2.jpg
·         Сформована українською громадою група “London EuroMaidan” є однією з найбільш помітних спільнот діаспори, яка проводить постійні протести, починаючи з листопада 2013 р.
·         Протестувальники знаходяться на Даунінг Стріт цілодобово вже понад 2 місяці з часу вторгнення російських військ в Крим.
·         Вебсайт “Euromaidan London”: www.saveukraine.co.uk
·         Twitter @londonmaidan
·         London Euromaidan закликає підтримати петицію про визнання Росії спонсором тероризму: https://petitions.whitehouse.gov/petition/designate-russia-state-sponsor-terrorism/XMjbTltM
Über Nataliya Zubar 2351 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair