Вимагаємо підвищення прозорості і доброчесності у публічному секторі

Кому: Постійному представнику ПРООН в Україні
Куди: United Nations Development Programme in Ukraine
1, Klovsky Uzviz Str., Kyiv, 01021, Ukraine
Tel: +380 44 253 93 63 (General Enquiries)
Fax: +380 44 253 26 07

Громадська організація Інформаційний центр Майдан Моніторинг проводить незалежне розслідування ситуації, що склалася навколо запуску системи е-декларування.
Ми високо шануємо принципи прозорості і доброчесності у публічному секторі, саме тому хочему надати суспільству й всім зацікавленим сторонам найповнішу, документально підтверджену інформацію з цього питання.

Для всебічного й неупередженого вивчення причин виникнення проблем та пошуку шляхів їх вирішення просимо надати наступну інформацію
1. Протокол розкриття тендерних пропозицій по тендеру ЗНП UKR/2015/097 в рамках проекту «Підвищення прозорості і доброчесності у публічному секторі».
Ми свідомі того, що протокол містить комерційну інформацію. Разом з тим ця інформація одночасно є суспільно важливою та має надзвичайне значення в умовах, що склалися. Вважаємо, що в даному випадку суспільне значення переважає інші чинники.
2. Загальну інформацію про проект «Підвищення прозорості і доброчесності у публічному секторі» (назва, бюджет, керівник, терміни, мета) або дати пряме посилання на цю інформацію на сайті ПРООН.
3. Документи про прийняття ПРООН якості результатів по всіх проміжних етапах (документи передбачені в розділі «Умови оплати» Додатку 1 по тендеру ЗНП UKR/2015/097.

Ми свідомі того, що у випадку тендеру ЗНП UKR/2015/097 йдеться виключно про гроші європейських платників податків, а не про кошти бюджету України.
Разом з тим ми вважаємо себе частиною європейської спільноти і щиро прагнемо, аби європейські кошти витрачалися доброчесно.

Враховуючи суспільну важливість питання, вашу реакцію на цей лист буде широко висвітлено

З повагою,

Наталія Зубар, Голова правління ІЦ “Майдан Моніторинг”

На підставі Закону про звернення громадян та статті 40 Конституції України.

Про нашу організацію можна прочитати тут https://maidan.org.ua/aboutmaidan/mmic/
……..

Зробили на бланку, скан долучили, лист відправили поштою

Станов на 30 березня 2017 року ніякої відповіді ми не отримали. Повідомлення про вручення звернення тут

confirmationundp

А для читачів анонсуємо захоплючий серіал на тему #показатищощосьвідбувається – спойлер дивитися тут

Screenshot (263)

І лише по прошестю 9 (дев’яти! місяців!): У зв’язку із суспільним інтересом та у відповідь на некоректну інформацію, що циркулює у засобах масової інформації, ПРООН в Україні вважає за необхідне поділитися наступними деталями щодо тендеру ПРООН UKR/2015/97 на розробку програмного забезпечення для системи електронного декларування в Україні

Über Людмила Ямщикова 733 Artikel
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.