Чому заборонили мітинг на захист української мови в Харкові? Бо “може викликати обгрутоване обурення … громадян … з неповнолітніми дітьми”.

Ібо …

“В центральній частині міста постійно перебуває велика кількість громадян, а також досить інтенсивний рух автотранспорту. Враховуючи те, що мешканці і гості міста з неповнолітніми дітьми відвідують центральну частину міста з метою культурного відпочину, і проведення заявленого мітингу з заявленими 50 особами що викрикують лозунги може викликати їх негативну реакцію та обгрунтоване обурення.”

Орвел? Салтиков-Щедрин? Ні. Начальник ГУМВС в Харківський області полковник міліції І.В.Болюх! В листі меру Харкова Г. Кернесу (див нижче). Який фігурував як матеріли у справі про заборону громадянину Дмитру Пилипцю провести мирне зібрання 5 червня на центральній площі Свободи. Міськрада спочатку “рекомендувала громадянину Пилипцю відмовитися” від наміру провести засідання, а потім хутко подала до суду, процес зайняв підозріло мало часу. Громадянин Пилипець детально опише хронологію сам пізніше.

Звісно, суд задовільнив позов міськради. В рішенні суду згадали і нацбезпеку і недопущення порушення прав інших громадян і все хароше.

На той самий день на різні місця і час подали заявки на мітинги на ту ж саму тему також “Молода просвіта” і Харківське відділення ВОСвобода. Їм міськрада також “рекомендувала відмовиться” і в результаті подала до суду.

Відео з суду згодом. На фото – основні документи.

Спочатку типу було слово

Голова УМВС в Харківській області пише турецкому.... меру Кернесу

Потім зібралася комісія міськради і….

 

Зазначимо: Погоджувальна комісія розпочала свою роботу… за 15-ть хвилин до тієї миті, коли Дмитро Пилипець та Світлана Шкурай сповістили міськвиконком про намір провести мирні збори. В подальшому представник позивача (Харківської міської ради) так і не зміг пояснити, як таке могло статись: повідомлення ще не було, а рішення про звернення до суду вже було.

 

Приблизно за 15 хвилин був написаний і надісланий в суд отакий позов

Потім був суд, фільмування якого суддя Нуруллаєв Ількін Садагатовіч спочатку був заборонив, але потім, трохи порадившись сам із собою,– дозволив.

Як і очікувалось, суд у складі Нуруллаєва Ількіна Садагатовіча задовольнив позов міськради. Мотивація  проста: “как би чєґо нє вишло плохоґо, потому что ми боімся нєуправіться”.

А дещо раніше по часу, але вже за відсутності відповідача, інший суддя того ж суду  (Бабаєв А.І) ухвалив отаке рішення:

 

Рішення по справі Пилипця і “Молодої Просвіти” писані під трафарет. Дмитро додасть своє пізніше.

Ількін Садагатович Нуруллаєв - суддя, який заборонив акцію на захист української мови в Харкові. Ми маємо знати!
Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair