Суд знову заборонив акцію на захист української мови біля пам’ятника Шевченку в Харкові

Харківський окружний адміністративний суд 15 серпня знову заборонив проведення акції на захист української мови біля пам’ятника Шевченку на вул. Сумській у Харкові.

Про це повідомив Українським Новинам один з організаторів акції Дмитро Пилипець.

З його слів, своїм рішенням суд задовольнив позов Харківської міської ради.

“Раніше нас хоча б доводили до відома про засідання суду, цього разу нам про нього навіть не повідомили. Розгляд позову проходив без присутності відповідача”, – сказав Пилипець.

З його слів, у четвер близько 11:00 до учасників акції підійшли судові виконавці, співробітники міліції й працівники комунального підприємства “Міськводоканал”.

Судові виконавці зачитали їм рішення суду.

Робітники намагалися завантажити в машину “Міськводоканалу” агітаційні матеріали й речі учасників акції, однак ті перешкодили їм це зробити.

Зі слів Пилипця, учасники акції згорнули пікет, і мають намір переміститися в інше місце неподалік від пам’ятника Шевченку й направити в міськраду заявку на проведення акції.

Пилипець зазначив, що суд прийняв уже 6 рішень про заборону проведення акції на захист української мови в Харкові.

Як повідомляло агентство, безстрокова акція протесту на захист української мови й проти закону про мовну політику проходила на пл. Свободи з 3 липня.

Харківський окружний адміністративний суд неодноразово ухвалював рішення про заборону проведення акції, після чого її учасники переміщалися на інше місце й продовжували її.

http://un.ua/ukr/article/405996.html

 

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair