9 та 10 лютого – «Фестиваль сучасної української літератури та музики» у Тернополі

Впродовж двох днів – 9 та 10 лютого, у Тернополі проходитиме «Фестиваль сучасної української літератури та музики». Тернополяни матимуть змогу слухати поезію та прозу як досвідчених так і молодих письменників, насолоджуватись музикою, відвідати виставку картин, фотографій, переглянути документальне кіно, побувати на презентаціях збірок та книг.

Організаторами заходу виступає ТММГО «Файне місто» спільно з Тернопільською міською радою, ТМГО «Товариством дружби Тернопіль – Тирасполь» та Тернопільською обласною бібліотекою для молоді. Кожен бажаючий зможе прийти в суботу 9 – го лютого в Український дім «Перемога», де й проходитиме перша частина фестивалю. Вона триватиме з 17 до 02 год. Свої твори читатимуть поети та прозаїки з Рівного, Львова, Харкова, Києва, Ужгорода і ,звичайно ж, з Тернополя. Літературні читання супроводжуватимуть музичні гурти, більшу частину яких складатимуть саме тернопільські. Для тих, хто тільки мріє про те, щоб його творчість гідно оцінила публіка, буде «вільний» мікрофон, а для тих, хто більш впевнений у своїх силах, проводитиметься попередня реєстрація та безпосереднє включення у програму заходу. Тут не існуватиме будь яких вікових обмежень. Цікавинкою заходу є те, що усі прочитані вірші та проза під час фестивалю будуть включені у збірку творів, яку видадуть після закінчення події.

Наступним етапом дійства буде прес – конференція та презентація збірок і книг  письменників, що пройдуть у пивоварній ресторації «Ковчег» з 12 до 17 год. 10 лютого. Там усі бажаючі зможуть поспілкуватись з письменниками, поговорити про проблеми та перспективи сучасного літературного процесу та місця у ньому молодих людей. На віх чекатиме екскурсія по пивоварні, де всі охочі матимуть змогу подивитись, як вариться пиво і спробувати його безпосередньо на місці.

Третя, і заключна частина фестивалю пройде у«Тернопільській кнайпі 1540». Тут найбільш витривалі, зможуть надалі насолоджуватись поезією та музикою, ділитись враженнями та гарно відпочити.

Під час усього заходу в приміщенні українського дому «Перемога» проходитиме виставка картин Ольги Супрун «Графічний Львів», тому для тих, хто втомиться слухати вірші буде нагода роздивитись частинку Львова у Тернополі.

Не залишаться поза увагою і шанувальники фото- та кіномистецтва. В КП ТЦДМІ ім. О. Довженка відбудеться показ документальних фільмів, а також виставка фоторобіт учасників TwiTerEvent

Даний фестиваль має на меті об’єднати творчу молодь у місті Тернополі, щоб та змогла обмінятись досвідом, ділитись враженнями та, звичайно, гарно відпочити. У програмі заходу також будуть прес конференції, обговорення та дискусії щодо сучасного літературного процесу. Основними цілями проекту є налагодження культурних мостів між Тернополем та іншими регіонами України для подальшої співпраці. Адже у нашому «Файному місті» є більш ніж достатньо творчих та креативних людей, щоб розвивати та збагачувати літературу та мову.

Для всіх охочих послухати поезію, прозу та музику буде змога придбати квитки вартістю 20 грн. (це стосується виключно першої частини заходу, що пройде в українському домі «Перемога»). А для бажаючих прочитати свої твори перед публікою буде проходите попередня реєстрація у програмі. Докладну інформацію щодо реєстрації та бронювання квитків можна знайти на офіційній сторінці фестивалю: http://nichpoezii.blogspot.com/

, або за номером телефону: 380634498786 (Василь).

Примітка: Під час підготовки до заходу можливі деякі зміни. Про них організатори повідомлятимуть на офіційній сторінці фестивалю та на сайті ТММГО «Файне місто».Інформаційну та консультаційну  підтримку проведення заходу надаватимуть Інформаційний центр «Майдан Моніторинг»Ресурсний центр таТМГО «Адаптаційний чоловічий  центр»

З питаннями, пропозиціями та зауваженнями звертайтесь до координатора фестивалю:

Василь ТОМЧИШИН

Тел.. 380634498786

Електронна скринька: tomchishin1913@ukr.net

Та

Ігор БІЛИК

Тел.: 380637538775

Електронна скринька: Igor.Bilyk2008@gmail.com

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair