Хто на кого напав – журналіст на виборця, чи виборець на журналіста? Хроніка довиборів в Харкові

В Харкові і області на кількох дільницях проходили в неділю 24 лютого вибори в міську і обласну ради (замість обраних нардепів). Не обійшлося без фейкових новин.

Пише Валерій Чалий

Спроба журналіста зафіксувати регулярну доставку авотобусами бабусь на дільницю закінчилась погрозами переламати ноги, обзиванням працівника ЗМІ бандерівцем (спасибі, приємно) і легким ударом жіночою сумкою по голові. Цей дріб`язковий конфлікт призвів також до виклику наряду міліції, карети швидкої допомоги і зйомочної групи “Харьковских Известий” :) .

Ось ця новина

В Харькове партийный журналист напал на женщину-избирателя

На избирательном участке № 130 представитель СМИ ударил избирательницу.

Инцидент с участием представителя прессы был зафиксирован на избирательном участке № 130 в средней школе № 92. Об этом сегодня сообщил доверенное лицо кандидата в депутаты Харьковского городского совета Татьяна Цыбульник.

По его словам, человек, зарегистрированный как представитель средств массовой информации от одной из радикальных партий, ударил женщину-избирателя, пришедшую принять участие в выборах в одномандатном мажоритарном избирательном округе № 12. Алексей Кульев также подчеркнул, что ранее на участке № 130 представители прессы, зарегистрированные от той же партии, препятствовали работе волонтеров и срывали с них бейджи. Доверенное лицо кандидата в депутаты уточнила, что на место происшествия вызваны представители правоохранительных органов.

Валерій Чалий написав пояснення в міліцію

По суті заданих питань можу пояснити наступне

Виконуючи обов`язки журналіста на проміжних виборах до міської ради 24.02.2013 р., я близько 11 години ранку підійшов до автобуса, який підвозив громадян на голосування, щоб сфотографувати його. Із автобуса вийшов водій і почав вимагати, щоб я зтер зняте фото, бо автобус є його приватною власністю. На моє заперечення водій сказав, що, на його думку, я із Свободи, що таких тут не люблять і він збере водіїв, щоб вони поламали мені ноги. Уникаючи конфлікту, я пішов у напрямку виборчої дільниці. Слідом за мною пішли 3-4 бабусі, які повторювали слова водія, що я не маю права знімати автобус і що я бандерівець. Одна із бабусь схопила мене за праве плече, але я відчепив її руку. Коли бабусі почали вимагати назвати своє прізвище, я показав їм паспорт із посвідченням журналіста. Можу додати, що та бабуся, руку якої я відчепив, легко вдарила мене сумкою по голові, що вона не заперечує.
Пояснення написане власноручно і відповідає дійсності.

24.02.2013 р. (Підпис)

P.S.Фото, через яке виник конфлікт з водієм. Бабусі, серед яких “постраждала”, не звертали уваги на журналіста до момента, коли зйомку помітив водій і виліз із кабіни.

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair