Оптимістичні висновки з Славути

Попри тимчасову зупинку процесу подальшої інтеграції нашої країни в європейське співтовариство, масова народна підтримка стратегічного вектору розвитку України наводить на перші оптимістичні висновки.

Всеукраїнський Євромайдан, до якого в різних формах активно долучилися й мешканці Славутчини, яскраво засвідчив, що розвороту назад вже не буде. Тобто ні який «Мутний союз», чи якісь інші геополітичні утворення під пильним оком «старшої сестри», не заманять мудрий український народ в «світле минуле». Точка неповернення в «русский мир» пройдена і колосальний євроентузіазм нашої молоді – тому доказ.

Практично вперше, з часів «Помаранчевої революції», люди подолали зневіру у власні сили. Громадянське суспільство, що народилося в буремному 2004-му році, нарешті твердо стало на ноги і розпрямило плечі.

Після провалу Вільнюського саміту стало цілком очевидно, що критично-високий рівень недовіри українців до нинішньої влади малоросів і крадіїв, трансформувався в нестримне бажання якнайшвидше позбутися останньої. Тож на майбутніх президентських виборах, Віктору Януковичу ловити вже нічого. А будь-яка його спроба вдатися до прямої диктатури – зустріне рішучій опір мільйонів громадян та жорстку реакцію світу.

Ну і нарешті, у нас з’явився реальний привід подякувати самому Володимиру Путіну, за неабияку допомогу в консолідації українського народу та підвищення рівня його національної самосвідомості. Газові, м’ясні, молочні та інші торгові війни не лише підтвердили актуальність тези М.Міхновського «Геть від Москви!», алей додали нам усім упевненості в правильності цивілізаційного вибору.

Тож все тільки починається, шановні пані та панове! У будь-якому випадку наше повернення додому вже не за горами. Залишилося усунути на цьому шляху останню перешкоду. Не маю ніяких сумнівів, що нам це, врешті-решт, таки вдасться.

Слава Україні!

Ігор Піголь, громадський активіст, позапартійний, м.Славута

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Comment

  1. Підтримую кожне слово! Нема чого вішати носа!

Los comentarios están cerrados.