Анатолій Моцпан: Уважно прочитав маніфест Всеукраїнського об’єднання “Майдан”.

Уважно прочитав маніфест Всеукраїнського об’єднання “Майдан”. Добрий документ. Якщо навіть на 70 % буде виконаний, то життя переважної більшості українців принципово зміниться в позитивному напряму. Покарання винних в побитті мирних громадян, люстрація суддів в певній мірі відповідають і моїм пропозиціям. Але я віддаю перевагу конкретиці. Тому змушений заради забезпечення сталого демократичного розвитку Україні в котрий раз повторити:

– всі працівники міліції, спецпризначенні, керівники правоохоронних органів, члени уряду, президент, які винні в побитті учасників мирних акцій протесту або своїми діями чи бездіяльністю сприяли цьому, а також слідчі, прокурори та судді за винесення неправосудних упереджених рішень отримують не менше п’яти років позбавлення волі без терміну давності, помилування, амністії з повною конфіскацією майна всіх близьких родичів, довічним позбавленням права займати посади на державній службі та ліквідацію спец стажу для отримання пільгової пенсії. У разі смерті винного повна конфіскація майна все одно застосовується до всіх близьких родичів померлого;

– аналогічне покарання отримують за фальсифікацію виборів члени виборчих комісій всіх рівнів, особи винні в підкупі виборців, застосуванні адмінресурсу, правоохоронних органів, бандитів-молодиків та інших тоталітарних методів з тією ж метою, а також судді за винесення неправосудних рішень;

– аналогічне покарання отримують слідчі, прокурори та судді, причетні до винесення неправосудного рішення, позов по якому задоволений ЄСПЛ. Відщкодування моральної шкоди потерпілому здійснюється не за рахунок держбюджету, а винних у неправосудному рішенні.

Для забезпечення вищезазначеної міри покарання необхідно внести відповідні зміни в діюче законодавство та Конституцію України. За нинішніх умов пропрезидентської більшості в парламенті та існування кримінально-олігархічного режиму на чолі з колишнім зеком, вихідцем із лав корумпованої номенклатури КПРС-КПУ Януковичем це неможливо, як і реальне запровадження європейських стандартів життя з підписання чи не підписанням яких завгодно Угод про асоціацію. Тому безперечно необхідні дострокові парламентські вибори на пропорційній основі з відкритими партійними списками, про що йде мова в Маніфесті. Забезпечити необхідну парламентську більшість політичних сил та, перш за все, опозиційних партій ВО «Батьківщина», УДАР та ВО «Свобода» – завдання всіх небайдужих громадян України до власної долі, своїх нащадків та держави в цілому. Якщо ми залишаємо діючу змішану систему виборів та тим більше злочинна влада зацікавлена взагалі запровадити мажоритарну систему, то в такому випадку треба забути про демократичний розвиток нашої країни за європейськими стандартами життя. Може тоді байдужі, пристосуванці, самовпевнені дурні зрозуміють чого переважна більшість населення живе в бідності, безвиході, безправ’ї та в умовах безмежної корупції з відсталою експортне-орієнтованою економікою, яка вже сьогодні не дозволяє жити в Україні більше 15 млн. населення.

Лідери опозиційних сил А. Яценюк, В.Кличко та О.Тягнибок ні в якому разі не повинні допускати пошкодження майна можновладців при досить ефективній акції пікетування їх маєтків.

Анатолій Моцпан, народний депутат ІІ скликання.

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair