Анатолій Моцпан: Уважно прочитав маніфест Всеукраїнського об’єднання “Майдан”.

Уважно прочитав маніфест Всеукраїнського об’єднання “Майдан”. Добрий документ. Якщо навіть на 70 % буде виконаний, то життя переважної більшості українців принципово зміниться в позитивному напряму. Покарання винних в побитті мирних громадян, люстрація суддів в певній мірі відповідають і моїм пропозиціям. Але я віддаю перевагу конкретиці. Тому змушений заради забезпечення сталого демократичного розвитку Україні в котрий раз повторити:

– всі працівники міліції, спецпризначенні, керівники правоохоронних органів, члени уряду, президент, які винні в побитті учасників мирних акцій протесту або своїми діями чи бездіяльністю сприяли цьому, а також слідчі, прокурори та судді за винесення неправосудних упереджених рішень отримують не менше п’яти років позбавлення волі без терміну давності, помилування, амністії з повною конфіскацією майна всіх близьких родичів, довічним позбавленням права займати посади на державній службі та ліквідацію спец стажу для отримання пільгової пенсії. У разі смерті винного повна конфіскація майна все одно застосовується до всіх близьких родичів померлого;

– аналогічне покарання отримують за фальсифікацію виборів члени виборчих комісій всіх рівнів, особи винні в підкупі виборців, застосуванні адмінресурсу, правоохоронних органів, бандитів-молодиків та інших тоталітарних методів з тією ж метою, а також судді за винесення неправосудних рішень;

– аналогічне покарання отримують слідчі, прокурори та судді, причетні до винесення неправосудного рішення, позов по якому задоволений ЄСПЛ. Відщкодування моральної шкоди потерпілому здійснюється не за рахунок держбюджету, а винних у неправосудному рішенні.

Для забезпечення вищезазначеної міри покарання необхідно внести відповідні зміни в діюче законодавство та Конституцію України. За нинішніх умов пропрезидентської більшості в парламенті та існування кримінально-олігархічного режиму на чолі з колишнім зеком, вихідцем із лав корумпованої номенклатури КПРС-КПУ Януковичем це неможливо, як і реальне запровадження європейських стандартів життя з підписання чи не підписанням яких завгодно Угод про асоціацію. Тому безперечно необхідні дострокові парламентські вибори на пропорційній основі з відкритими партійними списками, про що йде мова в Маніфесті. Забезпечити необхідну парламентську більшість політичних сил та, перш за все, опозиційних партій ВО «Батьківщина», УДАР та ВО «Свобода» – завдання всіх небайдужих громадян України до власної долі, своїх нащадків та держави в цілому. Якщо ми залишаємо діючу змішану систему виборів та тим більше злочинна влада зацікавлена взагалі запровадити мажоритарну систему, то в такому випадку треба забути про демократичний розвиток нашої країни за європейськими стандартами життя. Може тоді байдужі, пристосуванці, самовпевнені дурні зрозуміють чого переважна більшість населення живе в бідності, безвиході, безправ’ї та в умовах безмежної корупції з відсталою експортне-орієнтованою економікою, яка вже сьогодні не дозволяє жити в Україні більше 15 млн. населення.

Лідери опозиційних сил А. Яценюк, В.Кличко та О.Тягнибок ні в якому разі не повинні допускати пошкодження майна можновладців при досить ефективній акції пікетування їх маєтків.

Анатолій Моцпан, народний депутат ІІ скликання.

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair