Як реформувати місцеві бюджети? Архітектор польських реформ ділився досвідом.

В рамках нашого нового проекту “Школа моніторингу” і угоди про співпрацю з NIK (найвища ізба контролю Польщі, головне аудиторське бюро держави) 4 грудня 2014 в Києві відбулася зустріч одного з архітекторів економічних реформ в Польщі Войцехом Місьонгом, присвячена фінансуванню місцевого самоврядування в Польщі. Пан Войцех допоміг нам підготувати наші дії на наступний рік.

Про пана Войцеха читайте в Вікіпедії (хто не знає польської, гугль транслейт вам у поміч).

Учасники ІЦ “Майдан Моніторинг”, наші партнери з ГО “Альтернатива” та МНК, а також слухачі нашої Школи Лідерів Змін задали пану Войцеху багато питань про особливості бюджетного процесу в містах і селах Польщі, про особливості доступу до інформації, про місцеві референдуми. Як і всі наші польські друзі, особливу увагу пан Войцех приділяв темі “не повторіть наших помилок!” Зараз пан Войцех консультує український уряд стосовно реформи місцевого самоврядування. Він вважає, що впровадження цієї реформи залежить виключно від політичної волі керівництва країни.

Сподіваємося на продовження співпраці і нові зстрічі з паном Войцехом!

Зал для зустрічі люб’язно надав Міжнародний фонд “Відродження”. Організували зустріч наші партнери з NIK. Всім велика подяка!

Наталія Зубар, голова правління ІЦ “Майдан Моніторинг”

ipp ipp

 

Acerca de Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair