Олександрійський міський голова поширює новини терористичної організації “ДНР”

Олександрійський міський голова Степан Цапюк на особистій сторінці у Фейсбуці поширює інформацію з сайту “Новости Донецкой Республики”.

Сайт є одним із джерел інформації про терористичну організацію “ДНР” та постійно розповідає про діяльність “ДНР” та її очільників, цитує керівників терористів, розміщує відео та аудіозаписи терористів.

Також С. Цапюк є прихильником таких груп Фейсбуку, як “Стоп-майдан” та каналу “112”, які популяризують відверто антиукраїнські погляди.

Цікаво, що серед тих, кому ця публікація Степана Цапюка сподобалась, фігурує Володимир Кукуруза – колишній Пантаївський селищний голова, який був засуджений за організацію замовного вбивства та за отримання хабара. В. Кукуруза неодноразово схвально оцінював діяльність мера та став депутатом міської ради і Пантаївським селищним головою саме за попереднього мерства С. Цапюка. Тоді ж, при попередньому керуванні С. Цапюком Олександрією, В. Кукурузу задокументували правоохоронці і запроторили за грати за скоєні тяжкі злочини.

Висловлювання тих, хто є прихильниками поширюваних мером Олександрії новин, досить прикметні. Наприклад, В. Кукуруза прямо вказує на своє ставлення до України: “Буду краток, – мы с Тобой не идиоты и прекрасно понимаем, что это та же инфраструктура, что и на нашем Майдане – Америке все неймется и она нагло лезет к богатствам Сибири. Развал России приведет к полному краху Империи, чего в принципе и добиваются США, и тут надо принимать решительные действия – утопить в крови, чтобы не повадно было американским прихвостням…”

Нещодавно на Кіровоградському обласному телебаченні обговорювалось питання антидержавницьких поглядів представників влади і керівників комунальних закладів, де підкреслювалось, що поширення сепаратистської інформації через соціальні мережі є неприпустимим вчинком для тих, хто працює на державу і територіальні громади. Такі чиновники не мають права працювати в органах влади та очолювати заклади, що фінансуються з бюджету. Після викриття у поширенні антиукраїнської інформації, під тиском громадськості звільнився з займаної посади директор комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді» Андрій Михайлюк.

Потім з цього ж питання надав коментар голова Кіровоградської обласної держадміністрації Сергій Кузьменко. Він зокрема заявив, що державний службовець повинен мати проукраїнські погляди, а посадовець з антиукраїнською позицією – “це не логічно”. Сергій Кузьменко наголосив, що відслідковувати такі антиукраїнські погляди держслужбовців мають громадські активісти та небайдужі громадяни, а також правоохоронні органи.

завантаження

Джерело

1 Comment

Los comentarios están cerrados.