11 років початку акції «Україна без Кучми»

15 грудня 2011 року ,  у четвер , о 15.00 , біля приміщення Інституту Республіка за адресою вул. Горького, 12-б (метро Площа Льва Толстого) відбудеться відзначення Дня Свободи.

Саме в цей день 11 років тому і саме на Майдані Незалежності розпочалась перша в незалежній Україні громадянська акція «Україна без Кучми», учасники якої прагнули до змін Системи, відставки президента Кучми і вимагали від тогочасного режиму правди про вбивство журналіста Гонгадзе.

Місце відзначення обране тому, що у цьому приміщенні було прийняте рішення про початок УБК і це приміщення стало штабом УБК.

У акції візьмуть участь учасники УБК, зокрема політвязні, які були засуджені у «справі 9 березня».

Організатори та активісти УБК запрошують приєднатися до святкування представників ЗМІ а також тих громадян, які усвідомлюють Свободу, як життєву необхідність.

Під час відзначення буде встановлено намет як символ боротьби із системою кучмізму, яка й досі панує в Україні. Також відбудеться презентація книжки учасника УБК Олександра Хоменка «Есеї республіканської осені».

 

Володимир Чемерис

A propos Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.