Профільний комітет Верховної Ради відповідає на наш меморандум про свободу мирних зібрань

11 червня 2012 ми оприлюнили підсумковий аналітичний документ  Припинити системні порушення права на мирні збори! за результатами 9 місяців нашого монтіорингу свободи мирних зібрань в Україні (з січня 2012 року цю діяльність підтримує Міжнародний фонд Відродження)

Текст було послано: Президенту України, Адміністрації Президента України, Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Голові Верховного Суду України, Генеральному прокурору України, Міністерству внутрішніх справ України, Міністерству юстиції України, Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини. Копії: Офіс Ради Європи в Україні, Офіс Організації з безпеки та співробітництва в Європі в Україні

Доволі швидко ми отримали як письмову та і усну відповідь АП За зверненням “Майдан-моніторингу” АП поставила на “контроль” розгляд питання про свободу мирних зібрань

13 червня ми отримали відповідь профільного комітету Верховної Ради, яку подаємо нижче.

Через Відділ комунікацій з громадськістю Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів ще в квітні були передані наші пропозиції змін до проекту закону про мирні зібрання.  Наші пропозиції були включені в пакет пропозицій КабМіна.

Зарубінський фактично підтверджує, що вони були враховані. Звісно, ще закон треба ухвалити, щоб це стало повноцінною історією успіху, але все таки… Це вже другий закон, правки до якого ми подавали в рамках Майдан-Моніторингу (перший був “Закон про суспільну мораль”).

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair