Зверення Євромайдану Варшави до Першого Всеукраїнського Форуму Євромайданів.

Дорогі друзі,

Ми, українська громада в Польщі, пропонуємо створити мережеву структуру Євромайдан-Польща, що об’єднала би активістів польських Євромайданів.

Під час українських подій листопада і грудня українська громада в Польщi показала, що вона здатна до спільних дій, проведення різноманітних масових акцій, організації підтримки Євромайдану в Києві, донесення стану українських проблем до високопосадовців Європейської Унії та Республіки Польщі а також до польського суспільства.

З огляду на те, що існує ймовірність, що політична криза в Україні може тривати до президентських виборів 2015 року, в Україні зараз відбувається низовий рух активістів всіх Євромайданів. Євромайдани України створюють мережеві структури з метою взаємної підтримки, обміну досвідом, а також координування своїх дій. Ми вважаємо, що доцільно створити таку мережеву структуру також нам, українським громадянам і організаціям в Польщі.

Для чого це потрібно?

Перше, українська громада в Польщі має бути готовою до швидкої реакції на те, що відбувається в Україні, а також до привертання уваги польського суспільства до спроб створення недемократичного режиму, що відбуваються безпосередньо біля їхнього кордону.

Друге, треба почати підготовку до передвиборчої кампанії 2015 року, допомагала українцям, що перебувають в Польші, взяти участь в виборах згідно з законодавством. Варто також готуватися до надання інформаційної та іншої допомоги спостерігачам на виборах від польських громадських організацій, що захочуть поїхати в Україну.

Третє, від зараз і до 2015 року, коли європейські урядовці та суспільства можуть бути втомленими від України чи розчаруватися в її шансах на демократичне майбутнє, важливо регулярно інформувати польське суспільство і його лідерів про те, що відбувається в Україні.

З повагою,

Активісти Євромайдану в Варшаві

Для представлення своєї точки зору в Варшаві обрали своїм делегатом на Форум Наталку Зубар (через фізичну неможливість присутності на форумі)

 

A propos Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair