Ми, колишні активісти антикомуністичної опозиції , заявляємо: Росія вторглася на територію незалежної української держави

28. 02. 2014 року
Урядам демократичних країн
Міжнародним організаціям
Громадянам Вільного Світу

Ми, колишні активісти антикомуністичної опозиції і люди доброї волі, заявляємо:
Росія вторглася на територію незалежної української держави, порушивши кордони суверенної країни і всупереч міжнародним угодам . Спільноти кримських татар повідомляють , що російські війська спеціального призначення вже діють в Кримській автономії.

1. Твердження Росії і росіян Криму про “споконвічно російську землю” є історичною неправдою. Крим як незалежна татарська держава – Кримське ханство – було обманним шляхом приєднане в 1783 році, а потім –окуповане Російською імперією та СРСР . У 1918 році Крим знову був розчавлений більшовиками через кілька місяців після відродження державності під назвою Демократична Республіка Крим. У 1954 році Крим остаточно був переданий до адміністративного підпорядкування Радянській Україні .
Вже декілька днів із наростанням сили триває агресія проти Кримського півострова і , отже , армією Російської Федерації було розтоптано незалежность української держави. Це робиться, незважаючи на інтереси корінного народу Криму – кримських татар, які у 1944 році пережили примусову депортацію з їхньої Батьківщини з усіма ознаками етнічної чистки. Переважна більшість росіян , що нині мешкають в Криму,- це переселенці з Росії або їх нащадки. Татари ж заявили однозначно – свої долі вони пов’язують лише з незалежною українською державою.
2. Росія заявила, що це її обов’язок – взяти під опіку своїх співвітчизників, які, як національна меншість, нібито зазнає тиску і переслідування в Криму з боку українців та татар. Це – відверта брехня, яка використовуються російською владою як привід для нападу на територію України. Слід із повною відповідальністю підкреслити, що це російське населення перебуває в Криму в якості етнічної більшості , і росіяни домінують у владі кримської автономії та і загалом в політичному і суспільному житті півострова. Повторюється трагічний сценарій Придністров’я , Абхазії і Цхінвалі. Оскільки на наших очах порушуються права України , ми звертаємося до Урядів демократичних країн , міжнародних організацій , а також до громадян Вільного Світу з проханням чинити тиск на російський уряд задля припинення агресії проти сусідньої незалежної держави.

Ми вимагаємо :

– Повного виведення з території України російських військ;
– Створення міжнародної комісії з розслідування ситуації в Кримській автономії;
– Анулювання прийнятого під впливом Москви і в незаконний спосіб рішення парламенту Кримського автономії про референдум щодо подальшого статусу цієї територіальної одиниці України;
– Прийняття Верховною Радою України Закону України «Про репатріацію всіх кримських татар, депортованих з Криму». Проект такого закону був відхилений Верховною Радою України в 2013 році;
– Визнання Меджлісу кримських татар в якості офіційного представницького органу на міжнародній арені.

Підписи для зголошення під даною заявою прошу відправляти за адресою: pietia1963@wp.pl

Підписи:
Selim Chazbijewicz
Janina Jadwiga Chmielowska
Piotr Hlebowicz
Karol Gwoździewicz
Maciej Ruszczyński
Magdalena Czachor
Leonardas Vilkas
Swietłana Czerwona
Kazimierz Kubrak

A propos Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Commentaire

  1. Це логічні події і їх очікували 20 років. Але ми завжди мали виключно всюди різних гадів і різнокольорових придурків.
    Придурки (сьогоднішні керовніки України) – це вторгнення. Мета: вирізати під нуль Галичину, втопити в крові Західну Україну, і дальше вибірково на іншій території.

    Вилизування сраки Путіна нічого не дасть і це ніде не допомагало!!!!!

    По україні гасають невідомі озброєні до зубів бандитські банди, а УКРАЇНЦІ ДАЛЬШЕ Є ДИБІЛАМИ І ЇМ НЕ МОЖНА ДАВАТИ ЗАКОННОГО ПРАВА НА ОЗБРОЄННЯ І ЗАСТОСУВАННЯ ЗБРОЇ.

    Молдавани, Естонці, Ізраїльтяни і т.д. – люди, вони вміють і мають законне право на володіння і застосування бойової зброї.

    А Українці ненормальні, їм не можна довірити зброї бо перестріляються???!!!

    Протягом 3 місяців вільно в присутності ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ (МВС, СБУ, Прокуратура) Українцям відрубували голови, українців топили в Дніпрі, трупи українців масово спалювали в київських крематоріях, українців масово дико катували.
    Основне завдання залишається – українці дальше мають бути неозброєними!!!!!!!!!!!!!!!

Les commentaires sont fermés.