Ми, колишні активісти антикомуністичної опозиції , заявляємо: Росія вторглася на територію незалежної української держави

28. 02. 2014 року
Урядам демократичних країн
Міжнародним організаціям
Громадянам Вільного Світу

Ми, колишні активісти антикомуністичної опозиції і люди доброї волі, заявляємо:
Росія вторглася на територію незалежної української держави, порушивши кордони суверенної країни і всупереч міжнародним угодам . Спільноти кримських татар повідомляють , що російські війська спеціального призначення вже діють в Кримській автономії.

1. Твердження Росії і росіян Криму про “споконвічно російську землю” є історичною неправдою. Крим як незалежна татарська держава – Кримське ханство – було обманним шляхом приєднане в 1783 році, а потім –окуповане Російською імперією та СРСР . У 1918 році Крим знову був розчавлений більшовиками через кілька місяців після відродження державності під назвою Демократична Республіка Крим. У 1954 році Крим остаточно був переданий до адміністративного підпорядкування Радянській Україні .
Вже декілька днів із наростанням сили триває агресія проти Кримського півострова і , отже , армією Російської Федерації було розтоптано незалежность української держави. Це робиться, незважаючи на інтереси корінного народу Криму – кримських татар, які у 1944 році пережили примусову депортацію з їхньої Батьківщини з усіма ознаками етнічної чистки. Переважна більшість росіян , що нині мешкають в Криму,- це переселенці з Росії або їх нащадки. Татари ж заявили однозначно – свої долі вони пов’язують лише з незалежною українською державою.
2. Росія заявила, що це її обов’язок – взяти під опіку своїх співвітчизників, які, як національна меншість, нібито зазнає тиску і переслідування в Криму з боку українців та татар. Це – відверта брехня, яка використовуються російською владою як привід для нападу на територію України. Слід із повною відповідальністю підкреслити, що це російське населення перебуває в Криму в якості етнічної більшості , і росіяни домінують у владі кримської автономії та і загалом в політичному і суспільному житті півострова. Повторюється трагічний сценарій Придністров’я , Абхазії і Цхінвалі. Оскільки на наших очах порушуються права України , ми звертаємося до Урядів демократичних країн , міжнародних організацій , а також до громадян Вільного Світу з проханням чинити тиск на російський уряд задля припинення агресії проти сусідньої незалежної держави.

Ми вимагаємо :

– Повного виведення з території України російських військ;
– Створення міжнародної комісії з розслідування ситуації в Кримській автономії;
– Анулювання прийнятого під впливом Москви і в незаконний спосіб рішення парламенту Кримського автономії про референдум щодо подальшого статусу цієї територіальної одиниці України;
– Прийняття Верховною Радою України Закону України «Про репатріацію всіх кримських татар, депортованих з Криму». Проект такого закону був відхилений Верховною Радою України в 2013 році;
– Визнання Меджлісу кримських татар в якості офіційного представницького органу на міжнародній арені.

Підписи для зголошення під даною заявою прошу відправляти за адресою: pietia1963@wp.pl

Підписи:
Selim Chazbijewicz
Janina Jadwiga Chmielowska
Piotr Hlebowicz
Karol Gwoździewicz
Maciej Ruszczyński
Magdalena Czachor
Leonardas Vilkas
Swietłana Czerwona
Kazimierz Kubrak

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Comment

  1. Це логічні події і їх очікували 20 років. Але ми завжди мали виключно всюди різних гадів і різнокольорових придурків.
    Придурки (сьогоднішні керовніки України) – це вторгнення. Мета: вирізати під нуль Галичину, втопити в крові Західну Україну, і дальше вибірково на іншій території.

    Вилизування сраки Путіна нічого не дасть і це ніде не допомагало!!!!!

    По україні гасають невідомі озброєні до зубів бандитські банди, а УКРАЇНЦІ ДАЛЬШЕ Є ДИБІЛАМИ І ЇМ НЕ МОЖНА ДАВАТИ ЗАКОННОГО ПРАВА НА ОЗБРОЄННЯ І ЗАСТОСУВАННЯ ЗБРОЇ.

    Молдавани, Естонці, Ізраїльтяни і т.д. – люди, вони вміють і мають законне право на володіння і застосування бойової зброї.

    А Українці ненормальні, їм не можна довірити зброї бо перестріляються???!!!

    Протягом 3 місяців вільно в присутності ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ (МВС, СБУ, Прокуратура) Українцям відрубували голови, українців топили в Дніпрі, трупи українців масово спалювали в київських крематоріях, українців масово дико катували.
    Основне завдання залишається – українці дальше мають бути неозброєними!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.