Чому потонула співаюча зброя Кремля?

Він потонув. Російський військовий літак ТУ-154 з військовим ансамблем Александрова (який називали «поющим оружием Кремля») та іншими військовими та громадянами РФ, які летіли до свого війська в Сирії, впав в Чорне море в акваторії РФ 25 грудня 2016 року. Майже напевно ми ніколи не дізнаємося, чому ж він впав. Більшість авіакатастроф розслідуються довго і навіть у випадку, коли результати оголошуються, різні теорії змови потім гуляють в суспільстві десятиліттями. Причому версії катастрофи, як правило, з’являються в перший же день.

Я дуже люблю конспірологію і тому я вирішила швидко вивчити наявні версії. Найбільше версій я знайшла в укрнеті і рунеті, подія також жваво обговорювалася в польськомовному інтернеті і в вузьких експертних колах безпековців в англомовному.

Численні версії я об’єднала і подаю в порядку зростання популярності.

  1. Збіг обставин
  2. Технологічний пост-модерн
  3. Пороблено
  4. Справа рук людських
  5. Промисел Божий
  6. Технологічний реалізм

Версія номер 1 – «збіг обставин» є найпростішою і при тому є найменш популярною. Це типово для всіх авіакатастроф, які я пам’ятаю. Насправді літаки регулярно падають від помилок пілотів, зіткнення з птахами та через несприятливі погоді умови. І хоча збіг обставин є статистично найпоширенішою версією авіакатастроф в світі, більшість людей, схоже, сприймає літаки як магічні створіння, які самі, без впливу потужних зовнішніх сил, не падають.

Версія номер 2, яку я назвала «технологічний пост модерн» пов’язана саме з таким ставленням до літаків. Виявилося, що літаки мають  душу, спілкуються один з одним (літак збитий над Чорним морем – з тим самим ТУ-154, який віз польську еліту і був збитий над Смоленськом в 2010), здатні скінчити життя самогубством. Найзворушливіша версія каже, що літачок завжди мріяв бути підводним човном і плавати з рибками, і він нарешті здійснив свою мрію.

Крім літака причиною катастрофи також називають ялинку, яку везли на військову базу в Сирії з Москви. Вона і помстилася за таку наругу над природою. Про мстивий характер ялинок свідчать люди, які згадують історію помсти «йолок» Януковичу в Україні.

Версія номер 3 – «пороблено» розпадається на декілька. Перша – цього бажали дуже багато людей і це нарешті збулося. Друга – це результат роботи якихось особливо сильних мольфарів. Існує тільки в укрнеті. Ймовірно ще довго гулятиме, не виключено, що ми ще побачимо пророцтва баби Ванги, мольфара Нечая, і навіть Нострадамуса. Третя – помстився привид авіаконструктора Туполєва, якого змушувати проектувати літак в ув’язненні.

Версія номер 4 – «справа рук людських» найбільш поширеною є в рунеті серед опозиційно налаштованих громадян РФ. Замовником аварії найчастіше називають Кремль, в якості доказів наводиться відсутність на літаку Кобзона, який мав там бути, але з незрозумілих причин відмовився – «він щось знав». Друга популярна версія називає замовниками російських олігархів, яким набридла політика Путіна і таким чином вони його лякають.

Одна з версій про те, нащо російським силовикам організовувати катастрофу – щоби звинуватити в тому Україну і ще більше налаштувати проти українців громадян РФ. Наразі в офіційній пропаганді РФ така тема відсутня.

Крім Кремля замовниками аварії називають Обаму особисто і американський уряд, неспецифікованих арабських терористів, поляків (які, звісно ж, мстяться за Смоленськ), Ізраїль та українські спецслужби. В слід українських спецслужб вірять дуже мало і то переважно в контексті «так нас відволікають від голосування України в Радбезі ООН по Ізраїлю».

Але всі ці зарубіжні сили разом узяті займають менше місця в обговоренні, ніж версія про те, що це справа рук громадян РФ.

Версія номер 5 – «промисел Божий» часто називається разом з 4 або 6, автори пояснюють це тим, що Бог діє руками людей або рухає механізмами. Оскільки аварія трапилася на Різдво і Хануку одночасно і кількість коментарів «так і в Бога повіриш» дуже велика. Згадується навіть «ритуальне вбивство на Хануку».

Бог мститься військовим РФ за Сирію (найчастіше), за Україну, за кримських татар, за поляків – жертв Смоленської катастрофи, за всю діяльність Путіна в комплексі і за вбивство Немцова, зокрема. Часто називається Аллах, до якого апелював турецький поліцейський, що вбив посла РФ, коли піднімав палець до гори. Версії про Бога і Аллаха називають атеїсти, невіруючі та віруючі будь яких конфесій.

Популярною також є версія, що пасажирів літаку викликали до пекла грати для вбитого в Туреччині посла.

Найбільш поширеною є версія номер 6, яку я назвала «технологічний реалізм». Йдеться про те, що літак був старий і перебував в поганому технічному стані. В якості підтвердження називають аналогічні катастрофи військових літаків РФ, зокрема недавні падіння коло авіаносця «Кузнецов». Беларуська авіакампанія Белавіа одразу заявила, що знімає ТУ-154 з експлуатації. Версія висувається як самостійна, так і в комплекті з криворуким тезнічним персоналом (але не пілотами)

В численні варіації на тему цією версії входить герой останніх новин з РФ квазі-алкогольна рідина для ванн «бояришник», яким чи то перепилися диспетчери або техніки, чи то ним заправляли паливні баки літака.

Серед технологічних версій є й така – в військовому літаку були боєприпаси, які здетонували.

Для  ілюстрації часто наводиться цей ролік по міць російської зброї.

Станом на 26 грудня 2016 року це також і основна офіційна версія РФ (несправність техніки та або помилка технічного персоналу). На моїй пам’яті, з 1983 року (падіння Корейського рейсу 007) це єдина резонансна авіакатастрофа в світі, офіційна версія причин якої співпадає з народною.

І це є вирок технологічній культурі Російської Федерації. Незалежно від того, що насправді стало причиною катастрофи, наш сусід-агресор перебуває в стані технологічної катастрофи, який тільки буде посилюватися. Нам, Україні, потрібна довготривала стратегія про те, що далі робити з уламками того технологічного трупа, які можуть падати не тільки в наше море…

Наталія Зубар

(За допомоги численних друзів. За що я вам всім дякую!)

Далі трохи первинних матеріалів, які я використала для аналізу.

Олексій Гельперін На чемпіонаті світу з конспірології серед параноїків лідирує версія про теракт (чемпіонат проходить у мене в голові). Один з учасників слідства наголосив, що розкидання уламків має нехарактерно велику площину. Що не виключає вибуху. Він міг бути пов’язаний як з терактом, так і з іншими негараздами, включаючи необережність, та технічну несправність. Однак, ця версія (про теракт) була одразу і однозначно викреслена. Але мій склєроз нагадує, що єгипетський літак теж “розвалився сам”. Доки мордами не ткнули.

Igor Baryshev Сочі. Кавказ. 6 км від берега місце падіння. Літак не впав у воду цілим, а уламки розкидані в радіусі 20 км. Це те, що вже відомо. У такому разі виключати дистанційно керований вибуховий пристрій або ПЗРК просто безглуздо.

Nataliya Shylo да, выдвигаю. Представители с Нибиру, замученные распространение м радиотрансляцией Кобзона в ближайших галактиках, заставили своих местных представителей – масонов, сделать все, чтобы прекратить их страдания.

Chacha Shushuridze це нова серія знаменій пішла. на це вказує навіть не бояришник – то справа звичайна, а недавнє вибивання лайном очей в асенізатора – в цій ситуації символізм так і фонтанує, сорі за каламбур

Olga Malysheva криві руки в авіаслужби. Мій знайомий з техпідтримки боїнгів кілька разів літав у відрядження до рашки. Повертився блідий, повертався потягом.

Olena Kiianchuk Моя версія номер два ( 2 ) , перше, що прийшло на думку, коли прочитала новину про катастрофу, (причому наш еврейський Бог, як на мене, вони ж теж за резолюцію голосували, чогось тільки всі про це забули)

Oleksiy Svitelskiy Щодо версії #2. Богослови кажуть, що воля Божа твориться руками людськими. Тобто це не є окремою версією

Олексій Гельперін Бояришник ЗАБУЛИ! При спробі розвернутись, хуйнулися у море. фсьо.

Taras Ganzha Авиакомпания «Россия» является преемником авиапредприятия «Пулково».
До июля 2008 года имущество компании находилось в федеральной собственности и компания подчинялась Управлению делами Президента Российской Федерации и Министерству транспорта РФ.
В январе 2009 года из компании был выделен особый отряд. Соответствующий комплекс был передан вновь созданному Специальному лётному отряду «Россия»[3].

Oleg Buniak · Залетіла в пропелер мужня чеченська пташка

Інна Тесленко А вдруг это турок тот пальцем на небо не зря показал? Читайте внимательно его слова: русские будут платить жизнями за Сирию. (Білоруський експерт – пороблено в Туреччині)

Світлана Зайцева · А варіант про сакральну жертву Д.Лізу був? А це як піде, мабуть оті біснуваті бандеровці – он як радіють, що “мирні люди” загинули.

Vlada Yaroslavska Паранойи псто. Почему Кобзон не полетел этим рейсом, хотя изначально должен был участвовать в программе? Он ведь не болен, он комментировал крушение, да и он достаточно знаковый тип для такого концерта, чтобы в последний момент его сняли с лайнапа или он по своей воле сам отказался. Я не могу найти другой версии, кроме как его кто-то предупредил. Шапочка из фольги у меня уже есть, спасибо.

Victor Mysliwiec Не исключен украинский след. Запущенная из херсонской области месяц назад, медленная ракета ” Чумак”, неотвратимо двигаясь со скоростью вола, нашла свою цель.

Алі Татар-заде · трохи сеансу чорної магії – як і водиться в народу та персонажів Булгакова, із разоблачєніями. Насправді, літак впав тому що його зглазілі. Зніврочили його кримчани. Багато тисяч кримчан – дорослих і дітей, зовсім старих і ще квітучого віку. Кожен з таких кримчан прокляв мінімум три рази за останні три роки по одному літаку та гвинтокрилу у себе над головою. І я сам кляв, і багато чув такого, а ще більше читав у поглядах, коли сказати це вголос – тільки полегшити справу своєму недоброзичливцю. Чому пристріт так довго акумулювався? Тому що треба було взяти гідну ціль. Отак він і блукає понад чорним морем, наче невидима чорна хмара. І чекає нових шансів.

Oleksandr Derkach · Дивна поведінка МІД Снігурії ясно показує, що аварія літака була спланована в Кремлі. Повинні вони б той же ІДІЛ звинуватити в катастрофі по сценарію , але..”шо то пошло нє так”..бо хтось з силовиків случайно узнав про цю операцію. Тому швидко скинули на “погано топліво” як причину. Хоч би добу почекали з заявами і не палилися. Тому і придворного скомороха Кобздона там не було.бо він ще нужен Хйулу.

Dmitriy Vakulenko “Ми атискалі для наших парнєй в Сірії самую бальшую, самую пушистую йолку в Расії” та прив’язали її зверху до літака. І чого він впав? Загадка!)))

Max Speransky эта та же самая, что я на яныка напала

Alex Sinyavsky · Призрак Туполева отомстил за все издевательства. Первые Ту его заставили изобретать в тюрьме.

Анита Луис · Він взагалі не падав. Його просто побризкали водою для піару. Ой ні, вони вилетіли вже вбиті.

Oleksander Bashuk Йолка. З цим деревом мocкaлям в міжнародних відносинах пороблено. Ще знаменитий вінок Проффесора, який він з мікропутіним покладали натякав: «не зв’язався б ти, Хуйло з йолкой!»

Stas Pagur · Таак, залишить усі дурниці. Це усе св. Микола, бо він був епископом Міри, мабуть повертався додому на санях після Різдва.

Картина російського художника Васі Ложкіна

A propos Nataliya Zubar 2354 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

2 Commentaires

  1. У мене ще є версія що так їх запросили для того щоб зустріти незабаром ХЛО. Там же ж і оркестр і відбірна медіа@пільнота. Все як він любить)

Les commentaires sont fermés.