Як за допомогою санкцій проти Білорусі та Росії заблокувати “русский мир”

Зараз європейські дипломати, в першу чергу, польські та литовські думають про те які мають бути санкції проти Білорусі за порушення прав людини та переслідування інакомислячих, а також проти московії за її втручання у справи Білорусі. Так от маю що сказати і запропонувати.

Санкції є двох типів: економічні (обмеження щодо майна, рахунків, зовнішньої торгівлі) та гуманітарні (обмеження на спів працю з певними організаціями у неекономічних форматах та заборона на в’їзд). Персональні санкції щодо керівників країни є загалом малоефективними і є суто символічними, які визначають характер дипломатичної ізоляції. А от інші санкції дієві – економічні для суб’єктів економіки, а також для країн авторитарного та тоталітарного характеру такі санкції від яких страждатиме т. зв. “номенклатура” – тобто широке коло осіб, наближених до режиму, які отримують від нього вигоди різного характеру.

І от про санкції проти білоруської та московитської “номенклатури” я поведу мову. А ще – це гарний інструмент для обмеження впливів “рузгє міра” та московитських впливів загалом у країнах західного світу.

І проти Білорусі, і проти московії мають бути запроваджені санкції проти тамтешніх ГОшок, які фінансуються повністю, частково з державного або місцевого бюджетів, або підприємствами, організаціями та установами, які належать державі чи місцевому самоврядуванню. Хоча би за дискредитацію та узурпацію моделі взаємовідносин держава – суспільство за участю ГОшок, оскільки і в Білорусі заборонене фінансування ГОшок з боку західних країн, а в московії такі організації мають отримувати статус “іноземного агента”.

Так от, санкції можуть бути трьох типів:

1) Обмеження в’їзду до країни строком 5 etc (насправді – безстроково) для керівництва організацій в цілому та їх осередків ГОшок, фінансованих урядом / місцевим самоврядуванням або урядовими / комунальними підприємствами / установами. Ну от, наприклад, для керівництва всіх рівнів і всіх осередків БРСМу, Молодої гвардії ЄДРа, Наших, Європейського союзу молоді, Юнармії etc.

2) заборонити урядовим та комунальним організаціям співпрацювати країн цивілізованого світу співпрацювати у будь-якому вигляді з такими ГОшками під загрозою кримінальної відповідальності для їх керівництва або відповідальних співробітників.

3) заборонити юрособам країн цивілізованого світу співпрацювати у будь-якому вигляді з такими ГОшками . під загрозою адміністративної відповідальності та штрафу у дуже великому обсязі..

Власне, така заборона вдарить по тисячам, десятками тисяч людей у Білорусі та Московії. Крім того, обмеження співпраці з ГОшками цих двох країн усуне загрозу поширення бацили “рузгє міра” у всіх її проявах, наприклад, у вигляді жовтих жилетів чи штурмів Райхстагу. Адже основними поширювачами такої бацили є не уряд, а сотні і тисячі ГОшок, які працюють з московитськими ГОшками у ніби гуманітарних цілях.

Цей текст призначено для всіх зацікавлених осіб, особливо дипломатів та громадян країн цивілізованого світу у першу чергу, Польщі та Литви), а також українських владних структур.

Джерело: фейсбук Сергія Петрова

A propos Сергій Петров 248 Articles
історик, аналітик Інформаційного Центру "Майдан Моніторинг" (сайт "Майдан"), громадський активіст, редактор української Вікіпедії