Судова заборона мирних зборів за 8 хвилин і без відповідача – елементарно (ДОКУМЕНТ)

1 червня Харківський окружний адміністративний суд розглядав адміністративні позови Харківської міської ради до організаторів акцій проти розкольницького мовного законопроекту Колесніченко-Ківалова. Судді різні, але вирок один – заборона цих протестних заходів 5 червня. Важливий момент: одного з відповідачів – Харківську Молоду Просвіту в особі Світлани Шкурай суд не повідомив про призначене судове засідання, воно пройшло без її присутності і тривало УВАГА! 8 хвилин! (відкриття засідання – 17.46, видалення судді Бабаєва А.І. до нарадчої кімнати після “повного і неупередженого” розгляду справи – 17.54). Для порівняння, аналогічне судове засідання в цей же день, де іншому співорганізатору акції Пилипцю Д.Ю. таки надали можливість себе захищати тривало близько 4 годин.

ПМ: Незважаючи на спротив харківської влади акції на захист української мови 5 червня відбулись. Обидві судові постанови про заборону мирних зібрань оскаржені в апеляційній інстанції.

Додатково:

Громадські активісти закликають харків’ян приєднатись 5 червня до акції на захист української мови

Міська влада через суд забороняє проведення в Харкові громадської акції на захист української мови

Заборона мітингу за мову в Харкові. Суд мітинг заборонив. Як і очікувалося

Чому заборонили мітинг на захист української мови в Харкові? Бо “може викликати обгрутоване обурення … громадян … з неповнолітніми дітьми”.

В Харкові суди з подачі влади заборонили три різних акції на захист української мови

Два ящики кросівок з Харкова поїхали до Верховної Ради (відео)

Добкіну Мова не потрібна, Добкіну (фан)Зону подавай!

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст