Kharkiv. Kronikker om angrebet på byen, dag 40 (04.04.2022)

Angrebet på byen har stået på i 40 dage, og byen har været under beskydning i 40 dage. I dag var en højere dag end i går. Og hovedmålene var forstæderne til Kharkiv.

 

I dag har beskydningen været af varierende intensitet og bølger siden morgenstunden. Men i dag er en højere dag, end den var, for eksempel i går. Om eftermiddagen faldt alt til ro og en lille intensitet observeres om aftenen. Saltivka, Obriy, Rohan, HTZ, Oleksiyivka og Pyatihatky blev beskudt. Den ankom også til Kulinichi-distriktet, hvor hospitaler, børnehaver og beboelsesbygninger kom under beskydning. Byen er ved at demontere affaldet efter beskydningen – 3 døde og 1 såret person blev trukket ud under dem.

 

I dag er forstæderne blevet alvorlige nok. I Dergachi beskadigede og ødelagde beskydning boligbygninger og en elektrisk transformerstation, hvilket efterlod meget lys i store dele af byen. Den fløj også over den russisk-ortodokse kirkes område i Dergachi – den var lidt lurvet og ruderne blev smadret. Krig med sine egne er en tradition. Endnu en gang fløj han til stadion i byen. Moskovitter skød også mod landsbyen Zolochiv – redaktionen for en lokal avis blev beskadiget. De skød også mod et af Chuguevs distrikter – der er ødelagte private huse, beskadigede højhuse. To mennesker døde.

 

Udvalget af varer udvides gradvist i butikkerne. I nogle netværk, afhængigt af butikken, er det heterogent, i nogle – det er stabilt over netværket. Køerne er små. Ved kassen i betydningen. Lad mig minde om, at i begyndelsen af ​​krigen strakte køerne i butikkerne sig i en time – to – to en halv time, afhængig af området. Udvalget af produkter midt i en bestemt position i lokale netværk kan ændre sig – alt efter hvad der bringes, fordi den gamle logistik er brudt. Der er dog ikke et sådant problem i nationale netværk. En anden ting er køerne til humanitær bistand, som er ret store. Efterhånden åbner andre butikker – tøj, skønhedssaloner, caféer eller steder, hvor du kan købe kaffe, selvom der er få i byen, kender ikke alle til arbejdet i visse institutioner, og alle flokkes til de berømte flere punkter i byen centrum. Den anden side af manglen på køer er, at mere end 50% af befolkningen har forladt byen. De fleste mennesker går sjældent udenfor, bortset fra vigtige sager. Stald – kun hundeejere. Hvad angår regionen, fortsætter kampene i udkanten af ​​Izyum. Byens centrum er kontrolleret af moskovitter, og de indretter et felthospital i en af ​​byens skoler. Jeg har allerede skrevet mange gange, at de altid bruger social infrastruktur som deres baser, fordi vores folk ikke bliver slået der. Byen inspicerer også de indbyggere, der forblev i byen (vi ved, hvad det er: forsvinden af ​​aktivister og pro-ukrainske folk, voldtægt, tortur og alle andre fredsbevarende foranstaltninger af ”ruSSisk verden”. Derudover bliver beboerne i Izium tvangsdeporteret til Moscovy.

 

I dag blev der igen beskudt Barvinkove. Der er skader på beboelsesbygninger og landbrugsmaskiner. Byens embedsmænd kræver en evakuering. Behovet for at evakuere blev annonceret i landsbyen Borova (øst for Kharkiv-regionen) såvel som i Lozova. Samtidig opfordrer byens myndigheder læger til at blive for at hjælpe Lozovs indbyggere.

 

Moskovitter bringer udstyr og styrker til Izium, men de angriber ikke endnu. I dag meddelte generalstaben den høje sandsynlighed for et racistisk angreb på Kharkiv med fornyet kraft. Vores soldater spilder heller ikke tid og forbereder sig på alle muligheder. Helt ærligt, jeg ved ikke, hvad de regner med. Absolut. Der har ikke været aktive forsøg på at angribe i lang tid – kun beskydning af byen. Derudover pressede vi i løbet af denne tid racisterne i nogle dele af byen. Men med moskovitterne er alt muligt. Jeg udelukker ikke, at beskydningen af ​​byen vil intensiveres markant under dette forsøg, så vi skal være så forsigtige som muligt. Hvis du bor i nærheden af ​​genstande, som vores team af dokumentarfilm har klassificeret som mål for moskovitternes nederlag, så vær forsigtig.

 

Kampen for Rubizhne fortsætter. Både Rubizhne og Severodonetsk og Lysychansk kom under beskydning. Der er kampe om Popasna. Det forventes, at den moskovitiske offensiv vil begynde i de kommende dage i disse dele af fronten.

 

Sumy-regionens territorium blev befriet fra moskovitterne, vores tropper nåede Ukraines statsgrænse. Racisterne forlader langsomt Chernihiv, vores militær tvinger dem til at bevæge sig mere aktivt mod BSSR. Et andet slag – slaget ved Sumy endte med de ukrainske troppers sejr.

 

Her til morgen blev der brutalt beskudt offentlig transport og et børnehospital i Mykolayiv med klyngegranater, hvilket dræbte 10 mennesker, inklusive et barn og 46 personer blev såret. De banker på folkemængder og hospitaler.

 

I aftes opstillede vores militær en luftkommandopost over Azovhavet – IL-22, som et resultat af hvilket det hurtigt landede i Rostov. Og i Sortehavet blev den nyeste moskovitiske fregat, Admiral Essen, beskadiget, hvorfra den skød mod Syrien og Ukraine.

 

Omfanget af Butja-massakren imponerede verden og mange ukrainere. Ifølge generalanklagerens kontor er situationen i Borodyanka og dens omegn endnu værre end i Bucha selv… Forfattere kom ud på adskillige moskovitiske ressourcer, det ligner en fuldstændig skyldig anklage, hvis indhold er reduceret til folkedrab mod ukrainere, likvidation af Ukraine og ukrainere. Fysisk.

De ønsker at eliminere os alle. Skåret ud. Klip alle dem ud, der er imod eller er aktivister af nogen pro-ukrainske bevægelser. Alle inaktive patrioter bør kontrolleres gennem koncentrationslejre, tvangsafnasificeres og sendes til den nyeste GULAG for at genopbygge Moskva. De ønsker at assimilere alle dem, der er tilbage i live, ved at forbyde navnene “Ukraine” eller “ukrainere”, fordi der kun er én nation, punktum! Men den vestlige del af Ukraine, som ifølge deres planer vil blive en separat statslig enhed, skal demilitariseres og neutrales med et forbud mod formelle tegn på ukrainskhed.

 

Derfor er målet for moskovitterne likvideringen af ​​Ukraine og den ukrainske nation. Helt fra begyndelsen var deres invasion af Ukraine rettet mod at udføre folkedrab på Ukraines territorium med afskaffelsen af ​​Ukraines uafhængighed.

 

Kampene fortsætter i industriområdet Mariupol. Men racisterne danner allerede byens besættelsesadministration – de har fundet en gauleiter blandt deputerede i byrådet for partiets OPZŽ (ОПЗЖ) – Konstantin Ivashchenko. Desuden blev han for processens “legitimitet” valgt af byrådets deputerede i OPZŽ-fraktionen samt repræsentanter for myndighederne og stedfortrædere for forskellige fraktioner, som blev tvangsført til dette møde. Et andet medlem af rådet, Harmyshev, blev valgt til sekretær for dette råd. Folkeafstemningen i 2014 blev “ratificeret” på et møde med samarbejdspartnere.

 

Men i dag uddeles Darwin-prisen til en muskovitisk borger, som blev tilbageholdt ved en af ​​kontrolposterne, mens han forsøgte at forlade Kharkiv, og der blev fundet stoffer i hans besiddelse. Men det er ikke alt. Han forsøgte at forlade Kharkiv på grundlag af forfalskede ukrainske dokumenter. Kort sagt, dette er en total royal flush!

 

Lad os hjælpe vores hær og frivillige, læger, kommunale tjenester og redningsfolk. Lad os støtte hinanden. Lad os beholde systemet og alt bliver Ukraine!

 

Serhiy Petrov

 

Foto: Hoveddirektoratet for Ukraines statslige beredskab i Kharkiv-regionen, CC BY 4.0.

About Сергій Петров 246 Articles
історик, аналітик Інформаційного Центру "Майдан Моніторинг" (сайт "Майдан"), громадський активіст, редактор української Вікіпедії