Kharkiv. Kronikker om angrebet på byen, dag 70 (04.05.2022)

10 ugers moskovitiske angreb på byen, 10 ugers beskydning af Kharkiv. De er faldet markant, men de sker. Ankomster med langdistance- og jetartilleri. Hovedparten af ​​beskydningen sker nu i de nordlige forstæder. Nord og øst for Kharkiv er der en bevægelse af vores folk. Den vanskeligste situation i regionen er i retningerne Slavyansk og Barvinkove.

 

1-årsdagen i antallet af uger er 10, hvilket er næsten den femte del af året. Alle disse 10 uger har moskovitterne beskudt Kharkiv. Der var ikke en dag uden beskydning, men det blev meget mindre. De er blevet ret destruktive og har en følelsesmæssig effekt på deres antal. Rashister skal Nordlige Saltivka, landsbyen Zhukovsky, område af Skovparken. 10 busser brændte ned. De søger i værksteder, fordi det for dem er det et sted, hvor der i teorien kan være en reparationsbase. Den ankom også til mindesmærket for Anden Verdenskrig i Skovparken – det er denazificering. Kan ankomme i nærheden af ​​Horisonten. Og ja – stille og roligt. Grundlæggende er det, som indbyggere i Kharkiv hører nu, vores fyres arbejde. Godt arbejde.

 

 

Et af husene i centrum af Kharkiv. Foto: Natalia Zubar, licens CC BY-SA 4.0

 

Moskovitterne brand Dergachi, Slatine, Prudyanka, Bezruky. For anden dag i træk røg der kraftigt derfra. De beskyder Ruska Lozova, Chuguev-distriktet. Et særskilt emne – beskydningen af ​​Zolochiv – fløj i dag ind i gården til en 97-årig veteran fra Anden Verdenskrig – vraget faldt ned i en bil og beskadigede veteranens lade. Veteranen selv kom ikke til skade. Men denazificering gennem et forsøg på at udrydde dem, der bekæmpede nazismen, er et interessant emne, i stil med rashisme.

 

Kampe og beskydninger foregår i Stary Saltiv. Hvem kunne på en eller anden måde evakuere. Men billeder og videoer viser, at landsbyen blev beskadiget. Det siges også, at alle rekreationscentre ved bredden af ​​Pecheneg Reservoir var fuldstændig omringet – de stjal endda døre, vinduer og linoleum. Ikke de eneste toiletter. Det er for tidligt officielt at tale om befrielsen af ​​Stary Saltiv eller andre bosættelser. Men kampene foregår nord for Kharkiv, fyrene arbejder.

 

Samtidig udtalte moskovitterne, at ud over de væbnede styrker var en specialenhed i Kraken, dannet af amnestierede kriminelle (synonym med bøller for racister) og israelske lejesoldater, gået ind i Stary Saltov. Moskovitterne bruger nu aktivt det israelske spørgsmål – de er velkendte antisemitter og nu vil de sandsynligvis forklare deres fiaskoer med en global sammensværgelse af zionisterne – intet nyt, det var tilfældet. Men Azov-regiment er bestemt interesseret og glad for at høre om sig selv. Nå, deres PR er kun for Kharkiv og er designet, så deres fjender er bange for dem og løber væk fra én omtale af dem. Anerkendelse på statslige rashistiske kanaler er dyrt!

 

Det er varmt udenfor, folk kommer langsomt ud. De er dog få. Mere end 50 % af befolkningen har faktisk forladt byen, så ifølge borgmester Terekhov er der ikke tale om en eneste million i byen. Det eneste mål med alle disse opkald er at øge mængden af ​​humanitær bistand til Kharkiv. Men oftere og oftere hører jeg historier om, hvordan en væsentlig del af det (15-25%) bliver stjålet, at Terekhov har en finger med i det, at der er planer om at sælge humanitære varer. Sådanne historier cirkulerer konstant i byen.

 

Men borgmesteren i Terekhov i stedet for at arbejde på arrangementet af bombeskjul besluttede stille og roligt at ødelægge Kharkiv-sporvognen. Historien om ødelæggelsen af ​​sporvognen i Kharkiv er gammel – fra Dobkins tid – Kernes, da i 2009 ødelagde sporvognen i byens centrum på Pushkinskaya (jeg blev Wikipedian i protest mod denne handling – lavede sin første redigering, registreret i Wikipedia den 2. maj 2009, altså for 13 år siden), men trods deres forsikringer om alternativ transport, har ingen frigivet noget i de 13 år. Det vil sige midtbyen – eller i egen bil eller til fods.

 

Så nu er skinnerne på nedkørslen af ​​Vesnina stille og roligt blevet demonteret – dette er et nyt projekt for at udvide nedkørslen, såsom trafikken til byens centrum, og det faktum, at hovedproblemet ikke er nedkørslen af ​​Vesnina, men et komplekst kryds i nærheden af ​​Kyivska-metroen (som disse tal de mener ikke, at de smalle gader i centrum er endnu mere komplicerede, hvilket betyder, at fra smalle gader har du brug for flere udgange til brede, og at gøre brede endnu bredere, så der er stadig trafikpropper. Der er ingen mobile sporvogne (ja, Saltiv-depotet er ødelagt, men ikke alle sporvogne er ødelagt, plus der er endnu et depot på Novozhanovo), så skinnerne kan rives ned. I øvrigt er detraumiseringen aktivt i gang på i Moskva, det vil sige, Rusland er i alt, og enhver konstruktion er et kæmpe krav om penge.

 

Altså ikke noget personligt – kun forretning. Uden nogen diskussion. Jeg er en autokratisk konge. Under dække af krigsret. På trods af at forsøget på at afmontere sporene under proceduren mødte modstand fra Kharkiv-aktivister. Og nu, når nogen melder sig frivilligt, er der nogen, der står foran – ja, det er nemt at tage og lægge under kniven. Nu, efter krigens afslutning, har indbyggere i Kharkiv uden biler nu ingen alternativ måde at komme til centrum fra Saltivka på (jeg forstod, at dette område netop er planlagt til at blive revet ned sammen med de overlevende huse?). Men sporvognen forstyrrer – for skinnerne skal overvåges, det rullende materiel også, og sporvognene forstyrrer, fordi vejene ikke tillader at gøre bredere, og selv på busruter har også store tilbageslag. Transportens økologi? Nej, kør på små minibusser og tak for at have en park, en zoologisk have, bænke og blomster.

 

Og… Med denne foranstaltning vil ingen modtage bolig til udskiftning uden tilbagerulning og delvis indløsning. Krig for folk som Terekhov er en fantastisk mulighed for at tjene penge. Dette er fjenden. Han nævnte slet ikke militæret i to uger (han ventede på besætterne), og først da, da han indså, at den moskovitiske offensiv var slået fejl, begyndte han at takke. Det vil sige, at fjenden i Kharkiv ikke kun er fra nord, han er i ledelsen af ​​byen.

 

Der er flere veje ud af denne situation. For det første: Ukrainere og europæiske partnere! Giv ikke nogen hjælp til Kharkiv bymyndigheder. Generelt! Indtil Terekhov er borgmester og ikke returnerer skinnerne fra nedstigningen af ​​Vesnin til stedet! Men! Kharkiv-beboere har brug for hjælp, så der er to måder at hjælpe på. For det første: Giv kun til rigtige frivillige organisationer og kun ved sikre mekanismer, så byens myndigheder ikke kan halvere den hjælp. Den anden mulighed for bistand – direkte den til Kharkiv regional militæradministration til et bestemt formål – vil beskytte byens embedsmænd mod korruption. Kharkiv regional militæradministration har ikke så store problemer, derudover samarbejder en masse frivillige organisationer også med de regionale myndigheder. Den regionale regering er meget mere effektiv. Og ja, byens og regionale myndigheder er i øjeblikket forskellige myndigheder. Dette er den første.

 

For det andet bør der i stedet for Terekhov oprettes en militæradministration i byen her – der vil blive oprettet en militærenhed, der ikke skal beskæftige sig med blomster, men med menneskelig sikkerhed – bombeskjul, opfylde behovene hos ensomme mennesker, evakuere dem, der forbliver i ødelagte og farlige områder. Kharkiv har brug for en ny regering! Punkt! Nå, efter krigen – genvalg.

 

Og den dårlige nyhed er, at moskovitiske besatte radiostation ”Rusland” bliver fanget i Kharkiv – moskovitter har installeret radiosendere i grænsezonen. Der er udvalgt affald, og selv folk med stålnerver, lorteeksperter, kan ikke holde det ud.

 

Med hensyn til regionen. Situationen i Slavyansk og Barvinkove-områder er vanskelig. Men vores fremragende militær forsvarer sig selv. Samtidig skyder moskovitter allerede med hjælpeløshed mod andre bosættelser, hvor der ikke er kampe – de fløj til landsbyen Zaliman i landsbysamfundet Savynsky, hvor en person blev dræbt og et barn blev såret i Lozova-distriktet. I øvrigt er moskovitter i krig med moskovitter i Kharkiv-regionen – ja, de beskød Alexei-fæstningen i den ukrainske linje, bygget af muskovitterne i 1731-1733 for at huse moskovitiske tropper og landmilitsregimenter syd for Sloboda-regimenterne og Hetmanate. At ødelægge historiske monumenter er virkelig moskovitisk.

 

Anklagemyndigheden meddelte mistanke om landsforræderi til yderligere to kolaboratorer fra Kozacha Lopan – den såkaldte ”foreløbig administration” til Maksym Hubin, som hjalp med at forbinde Kozacha Lopanas kommunikation til moskovitiske netværk, og Lyudmyla Vakulenko, leder af Kozacholopan Starostynsky-distriktet i Dergachiv bysamfund, som var engageret i levering af ”humanitær hjælp” fra Moskva og rekrutterer indbyggere til at samarbejde med besætterne.

 

Hårde kampe i miljøzonen. I området Lyman, Yampol, Rubizhne, Severodonetsk, Popasna, Avdiivka, Marinka, Velyka Novosilka, Huliaipilja og Orikhov. Moskovitterne slår hovedstødene fra nord og syd, men uden held eller fremskridt. Forsvaret holder besætternes angreb tilbage. Azovstal-værket bliver stormet i Mariupol, muskovitter er brudt ind i anlægget, og kampene fortsætter. Samtidig veksler kampene med evakuering af civile, der gemmer sig nær Azovstal-værket. Men hvad er livet for mennesker for moskovitter? Ikke noget. Især hvis de er ukrainere.

 

Der eksporteres fortsat korn fra de besatte områder – omkring 400.000 tons er allerede blevet eksporteret, altså omkring en tredjedel af alle lagre i disse områder. Landmænd planter ikke noget, så om vinteren vil folk i besættelsen sulte. Og for os, i resten af ​​Ukraine, vil det ikke være særlig sødt. Derfor er Sejrens Have virkelig en vej ud. Hvem har muligheden – plant maksimalt. For mig selv og for den østlige og sydlige del af Ukraine. Tak skal du have!

 

Massive missilangreb fortsætter på Ukraines territorium – Dnipro, Kropyvnytskyi – for at ødelægge jernbaneinfrastrukturen, så vi ikke kan levere tropper ved fronten, for at levere vestlig hjælp, der vil ændre krigens gang. Desværre er dette i lang tid. Og vi skal lære at genopbygge infrastrukturen så hurtigt som muligt. Om aftenen og om natten stærke angreb af Nikolaev for at skræmme indbyggerne i byen. Racisterne beskyder også grænseområderne i Sumy-regionen (nær Glukhov og landsbyen Esman), selv med hjælp fra en helikopter, der flyver langs grænsen.

 

Den storstilede moskovitiske invasion ædru folket – 87% fortryder ikke Sovjetunionen! Dette er det højeste tal for alle årene med uafhængighed. Og kun 2% har sådan nostalgi. Dette er afkolonisering. Men til nogle store omkostninger sker der ændringer i folks sind…

 

Angående situationen i Moscovy. Nå, først og fremmest brændte oliedepotet i Makiivka i ORDO delvist ned. For det andet, i byen Dzerzhinsk i Nizhny Novgorod-regionen, antændtes en tank med opløsningsmiddel, og militære hvervningskontorer brænder oftere og oftere i Moskva.

 

Sjov. Muskovitter glæder sig over deres ost, som egentlig ikke er ost, men et osteprodukt (fra vegetabilsk fedt). Men dens egen, sjælden. Nå – spis dit lort – også et naturprodukt, ja, sho.

 

Vi takker vores soldater og de væbnede styrker for deres beskyttelse, vi tror på deres succes og vi tror på Ukraines sejr!

 

Serhiy Petrov

About Сергій Петров 248 Articles
історик, аналітик Інформаційного Центру "Майдан Моніторинг" (сайт "Майдан"), громадський активіст, редактор української Вікіпедії