Найзухваліші порушники Закону “Про доступ до публічної інформації” звили гніздечко в Олександрійській міськраді

Місто Олександрія  що на Кіровоградщині з початку року не сходить з нашої моніторингової стрічки новин. Ось як воно туди потрапило Як в Олександрії міська влада розганяла мітинг – хроніка подій в фактах і документах

Через ці події ми надіслали в міську раду Олександрії нашого стандартного запита про мирні збори, на який вже надали відповіді по суті більше 40 міських рад.

Прошу Вас надати мені наступну письмову інформацію:

1. Чи існує затверджений міською радою порядок розгляду повідомлень громадян, громадських організацій, політичних партій про проведення мирних зборів, мітингів, демонстрацій та інших масових заходів (ст.39 Конституції України)?
Якщо так – прошу надати копію такого акту.
Якщо ні – прошу надати інформацію, чим конкретно (якими правилами і критеріями) керується міська влада при визначенні наявності підстав для звернення до суду щодо обмеження права на мирні збори.

2. Кількість звернень протягом 2010 і 2011 років міської влади до суду щодо заборони мирних зібрань (обмеження права на мирні зібрання), кількість рішень суду протягом 2010 і 2011 років про заборону мирних зібрань.

У відповідь ми отримали (і емейлом, і звичайною поштою, і в обох випадках в термін, що перевищив визначений законом) таке:

До Олександрії нам відмовляли в наданні кількості звернень до суду тільки в Харківській міськраді, причому мотивуючи це тим, що вони не ведуть відповідну статистичну звітність. А “до категорії службової інформації” кількість звернень до суду чи мотиви, якими керується в процесі подання до суду міська влада, ще ніхто не додумався віднести. Це явно Олександрійське know how. І явно протирічить не тільки здоровому глузду, але і закону.

Звісно ми на це реагуватимемо. Далі – буде.

ПС. Наданий ними Порядок перевершив все, що ми бачили до цього, навіть найбільш ідіотський Лісічанський (відмінений по протесту прокурора). І по цьому теж – далі буде.

 

Über Nataliya Zubar 2351 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair