Суд зобов’язав Мін’юст відповідати на запит, а не фантазувати

Не так давно Міністерство юстиції отримало інформаційний запит з вимогою надати письмову інформацію про назви і реквізити 137-ми  актів президента України, які мають незаконну (не передбачену жодним законом, навіть жодним підзаконним актом) позначку “опублікуванню не підлягає” та 5-ти актів з так саме незаконною позначкою “не для друку”.

“Міністерство справедливости” у наданні інформації відмовило, обізвавши запит “зверненням”. Тож “Майдан-моніторингу” нічого не залишалося робити, як пообіцяти Мін’сту головний біль і подати до суду. Що і було зроблено. Рішення суду – нижче до вашої уваги. Ним Мін’юст зобов’язано розглянути запит як запит. Рішення суду не можна  (на наш суб’єктивний погляд) назвати повним і бездоганним, адже не вирішено головне питання – про зобов’язання надати інформацію про незаконно засекречені акти “гарантів”, але і це прогрес.

Чекаємо на виконання (чи невиконання) судового рішення міністерськими працівниками. Далі – буде.

Варто також нагадати, що нещодавно Адміністрація президента повідомила, що веде роботу з перегляду незаконно засекречених актів з метою або їх оприлюднення, або надання ним законного грифу обмеження доступу.