В Харкові роботу дільничних виборчих комісії виконують старшокласники

Сьогодні, проводячи зустріч з виборцями Московського району Харкова, вступив у суперечку з молодиками (вірогідно з організації «Молоді регіони») з приводу численних порушень виборчого законодавства. Щоб довести правоту виборцям, я запропонував присутнім на зустрічі мешканцям піти на найближчу виборчу дільницю і самим в цьому переконатись.

Очікували були побачити порушення, але те, що ми побачили, ні в які рамки правового поля не вкладається. На чотирьох виборчих дільницях (№ 631451, № 631452, № 631453, № 631454), котрі розташовані у школі № 58, учні 9 та 11 класів в той час, коли мали сидіти на уроках, виконували роботу членів ДВК, а саме – готували та заповнювали якісь списки, відрізали запрошення для виборців, розкладали плакати та виконували іншу дрібну роботу. На питання хто їх змусив там працювати, діти відповіли – їх класний керівник Валентина Михайлівна Хачатрян.

Валентина Михайлівна Хачатрян – викладач англійської мови та, за сумісництвом, Голова виборчої дільниці № 631454. На моє питання: «Чому Ви порушуєте чинне виборче законодавство, конвенцію прав захисту дитини та Конституцію України?», пані Валентина опустила очі додолу та попросила вибачення.

Виходячи з того, що влада чітко встановила рабсько-кріпацький ланцюжок, де за невиконання наказів «зверху» і директор школи, і будь-який вчитель може втратити роботу. В свою чергу вчителі перетворюють дітей на таких самих кріпаків: дітей відверто примушують працювати на владу. А батьки змушені долучатись до благодійного збору на так званні ремонти школи, підписку комуністичних газет, подарунків школі…

Михайло Соколов,
кандидат в народні депутати

Über Nataliya Zubar 2352 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair