Голова Медіа-профспілки Луканов зустрівся з віце-прем’єром Криму Бурлаковим

Голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов зустрівся в Сімферополі з першим віце-прем`єром Уряду АР Крим Павлом Бурлаковим. Учасники зустрічі обговорили ситуацію із свободою слова в Криму і, зокрема, кримінальну справу, яка була порушена за статтею 182 Кримінального кодексу України «Порушення недоторканості приватного життя» журналістів інтернет-видання «Аргументы недели» у приватне життя першого віце-прем`єра, яке виявилося в тому, що видання надрукувало адресу реєстрації пана Бурлакова.

Юрій Луканов висловив переконання, що політики і журналісти не повинні вирішувати свої непорозуміння в екстремальний спосіб, наприклад, у суді. Адже політики мають значно більшу можливість поширити свою позицію у медіа, якщо вважають, що їх оббрехали . Пан Луканов закликав вирішити існуючий конфлікт у мирний спосіб.

Юрій Луканов і член комітету НМПУ Олександр Тарасов зустрілися з частиною колективу «Аргументов недели». Олександр Тарасов, який захищає журналістів в судах, запевнив колег, що медіа-профспілка в разі потреби може захистити права працівників видання в суді. За його словами, у них є всі підстави виграти справу.

"Аргументы недели - Крым"

На фото: Олександр Янковський, Анна Андрієвська, Олександр Тарасов, Юрій Луканов, Заір Акадиров

Увечері Юрій Луканов і Олександр Тарасов поспілкувалися з журналістами в неформальній обстановці.

Поїздка до Криму представників НМПУ відбувається в рамках проекту Міжнародної і Європейської федерацій журналістів із забезпечення медіа-безпеки.

Über Nataliya Zubar 2352 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair