Шкуродерство процвітає у культурній столиці?

У Львові продовжують жорстоко вбивати собак. 11 серпня на вул. Максимовича сталося отруєння 2-х опікунських тварин, а через 2 дні, 13 серпня, на вул. Стрийській холоднокровно отруїли домашнього пса.

Собаки, які жили на вулиці Максимовича, охороняли онкологічний диспансер. Вони перебували під наглядом волонтерів. Окрім того, цих тварин у свій час викупили з львівського комунального підприємства, що займається відловом тварин – ЛКП «Лев», фактично врятувавши їм життя.

«Велика ймовірність, що тварин отруїли протитуберкульозним засобом, який продається у аптеках міста за рецептом, – каже Юрій Микитюк, віце-президент Західно-українського товариства захисту тварин (ЗУТЗТ), – на це вказують всі симптоми. Собаки помирали мученицькою смертю, у них були судоми, параліч. Опікуни тварин організували експертне дослідження трупів, люди профінансували цю експертизу, яка коштує 350 грн., також на місце події була викликана міліція, написана відповідна заява».

«Хочеться спитати у місцевої влади, а саме панів – заступника мера з питань містобудування та інфраструктури Володимира Шевчука, керівника управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури Юрія Гольця, в.о. керівника ветеринарного відділу Олега Юзьківа та інших чиновників, – каже Наталя Вишневська, ЗУТЗТ, – що ви робите на своїх посадах? Коли ви займетеся суспільно важливою справою, а саме почнете реально і системно вирішувати питання львівських тварин, які за законом «Про тваринний світ» ! є власністю громади і захищені законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження», Правилами поводження з тваринами у м. Львові та неодноразово задекларованими тими самими чиновниками тезами про гуманне ставлення до тварин у Львові?»

Нагадаємо, що за результатами соціологічного опитування, проведеного Фондом Розвитку України, саме львів’яни більшістю висловилися за гуманне вирішення проблеми поводження з вуличними тваринами – 72% опитаних підтримали метод біостерилізації та повернення тварин у місце перебування як найбільш прийнятний з точки зору ефективності та гуманності (http://gazeta.zn.ua/socium/evro-proshlo-brodyachie-sobaki-vse-esche-s-nami-_.html).

А 13 серпня на вулиці Стрийській, 274а, через сімейний конфлікт 75-річна жінка отруїла свого собаку – восьмирічну німецьку вівчарку. Факт отруєння ця «людина» не приховує.

«Вона помстилася своїй дочці. І вибрала для цього таку форму, яку вкласти у розум нормальної людини не можливо, – каже Юрій Микитюк, – я був там вчора, намагався залагодити конфлікт, пояснити, що тварина ні при чому, але вже зранку мені повідомили, що собаку отруїли психотропними пігулками. Дочка цієї жінки написала заяву у міліцію. Зі свого боку, від громадської організації, ми також готуємо відповідну заяву у правоохоронні органи».

Коментарі:

Юрій Микитюк, ЗУТЗТ (отруєння)
097 221 7593

Андрій Курач, Президент ЗУТЗТ (загальні питання)
096 756 0004

Наталя Вишневська, ЗУТЗТ (загальні питання)
98 257 6176

Über Nataliya Zubar 2352 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair