Росія просуває новий браузер та розсилає шкідників для стеження за українцями

 Прочитав сам – передай іншому.

Росіяни створили ще один “вільний браузер”. Насправді, крім яндекса, я бачив ще кілька “вільних браузерів”, серед яких є точно “Amigo” (друх, тобто), які поширюються з раша-сайтів під виглядом завантаження потрібного Вам контенту. Якщо неуважно натиснути – то отримаєте шпигунця на власний комп.

А тут ще один з’явився – і дуже потужно рекламується (поки що – у твіттері). IP-шка московська. І назва така патріотичненька FreeU – Free Ukraine, ага “вільна україна зливає дані в ФСБ”.

Патріотичний контент та заклик встановити новий “вільний браузер”, щоби обійти блокування і далі користуватись раша-соц-мережами.

Скрін @Olena Vasylchenko
Скрін Viktor Fox
Скрін Viktor Fox

Увага: зареєстровано в Росії (Москва),  розташування “вільного браузеру” на піддомені amigo (о, яка ж здибанка!) MAIL.RU!!!

За пильність дякуємо користувачам твіттера.

Також подібні malware (шкідливі програмні засоби) поширюються через сповіщення користувачам заблокованих в Україні російських соціальних мереж та сервісів. В жодному разі не переходьте за лінками таких “милих” сповіщень від “дбайливих” раша-сервісів

Якщо ви таку чи подібну (а протягом пів року ще з’явиться купа таких “вільних браузерів” та різних додатків для обходу блокування вконтактіка та аднакласнікав) каку завантажите, то у вас роял-флеш: тепер у ФСБ буде не лише інформація про Ваші контакти та переписку, а й доступний вміст Вашого комп’ютера, який може бути використано в різних кібер-атаках.

Свобода в інтернеті починається з Вашої пильності та безпеки.

Über Сергій Петров 248 Artikel
історик, аналітик Інформаційного Центру "Майдан Моніторинг" (сайт "Майдан"), громадський активіст, редактор української Вікіпедії

6 Kommentare

  1. Уже и тут на фейсбуке рекламировать начали! Ну тут все просто: “Не хочу видеть эту рекламу”/”Эта реклама неуместна”/”Это незаконно”.

  2. Уже и тут на фейсбуке рекламировать начали! Ну тут все просто: “Не хочу видеть эту рекламу”/”Эта реклама неуместна”/”Это незаконно”.

Kommentare sind deaktiviert.