Українське експертне середовище зміцнює свій потенціал у питаннях е-врядування

Всеукраїнська конференція з питань електронної демократії проходила в місті Чернігів 23 – 24 травня 2012 року. Всі учасники заходу, а це біля 80 представників громадськості та влади, мали змогу ознайомитись, обговорити та змістовно поспілкуватись щодо реалій впровадження е-врядування в Україні. Вони отримали дуже цінну інформацію, цікаво поспілкувались з провідними експертами громадянського суспільства та дізнались про досвід Естонії у сфері електронної демократії.

Під час роботи конференції були представлені кращі практики впровадження і, навіть, алгоритми дій по запровадженню е-врядування в містах України. Цікаво, що всі області мають своєрідні особливості в питаннях просування е-демократії. В одних областях – це представники громадянського суспільства, в інших – сама влада. В результаті дискусій, учасники дійшли висновку, що саме синергія дій «влада + громада» дає позитивний і стійкий результат. Сьогодні е-врядування є одним з пріоритетів Партнерства «Відкритий Уряд» і саме громадськість може стати реальним помічником владі у втіленні в життя національного плану з впровадження міжнародної ініціативи.

На завершення учасниками конференції прийняли Резолюцію всеукраїнської конференції «Електронна демократія в Україні: регіональний вимір».

Мережа «Моніторинг-Груп» сьогодні вже об’єднує 13 регіонів України. На конференції відбулася офіційна процедура по прийняттю нових учасників Мережі. Це представники Львівської, Житомирської, Херсонської та Полтавської областей.

Загалом конференція пройшла у теплій, дружній атмосфері, яка проявилась своєю високою результативністю, активністю її учасників, а також отриманням безцінного досвіду у сфері е-демократії та інформаційних технологій.

Презентації всеукраїнської конференції «Електронна демократія в Україні: регіональний вимір» можна скачати тут: http://dep.cn.ua/dep/news/20120524/1337872082_4781.html

Конференція «Електронна демократія в Україні: регіональний вимір» проводиться за фінансової підтримки Фонду демократії ООН (UNDEF) та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Твій місцевий депутат: моніторинг діяльності депутатів місцевих рад в Україні», який є спільною ініціативою Фонду Східна Європа та Черкаської обласної організації Комітету виборців України.